Gewoon bijzonder

De stille kracht achter onze (vaar)wegen en water

Achter ons netwerk van wegen, vaarwegen en wateren zit een netwerk van duizenden beheerders die elke dag 'gewoon' hun werk doen. Hoewel dit met de nodige bescheidenheid gebeurt, leveren zij een bijzondere bijdrage aan onze sector. En daar mogen we best trots op zijn! In de rubriek 'Gewoon bijzonder' vertellen collega's over hun passie voor het werk. Je leest over de bijzondere details en wat het werk zo mooi maakt.

Weet jij iemand die het ook verdient om eens in de schijnwerpers te staan? Mail de reden en zijn of haar contactgegevens naar info@platformwow.nl

Interview met Saskia Dubbeldam van Waterschap Rivierenland

28 maart 2023

Samenwerking is in Saskia haar werk een belangrijke factor. Ze werkt in een team van vijf operators die elk hun eigen gebied hebben. “Er staat veel druk op de afstemming met fruittelers in mijn gebied. Zij hebben tijdens nachtvorstbestrijding veel water nodig om hun oogst te beschermen tegen bevriezing. Er hangt veel vanaf omdat hun oogst in één nacht verloren kan gaan.”

Lees het interview

Interview met Leo Scholtes, nautisch adviseur bij Rijkswaterstaat

7 februari 2023

In het areaal van Leo worden er tien bruggen bediend door zijn collega’s, de brugoperators. Vaak doen zij hun werk op afstand, vanuit de verkeerscentrale in Rhoon, maar voor sommige bruggen moet je echt op locatie zijn. Na de wisseldiensten van onze operators speelt er vaak nog iets wat opgelost moet worden,” vertelt Leo. “Denk storingen, maar ook veranderende regelgeving.”

Lees het interview

Interview met Edwin van Komen: adviseur bij dijkversterkingsprojecten in Limburg

11 januari 2023

De liefde voor water is Edwin van Komen van Waterschap Limburg met de paplepel ingegoten. Zijn ouders waren binnenvaartschippers. Nu adviseert hij over dijkversterkingsprojecten. "Bij hoogwater en overstromingen zie ik met eigen ogen hoe mensen in de omgeving worden geraakt. Dat neem ik mee in mijn werk, voor die mensen doe ik het.“

Lees het interview

Interview met Henri Bijkerk: invasieve waterexoten bestrijden in Overijssel

4 november 2022

De Grote waternavel, de Waterwaaier, de Verspreidbladige waterpest en de Reuze schroefvallisneria overlast op ruim 900 locaties in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Henri Bijkerk van de provincie Overijssel maakt een plan van aanpak om dit soort invasieve waterexoten samen met andere beheerders te bestrijden.

Lees het interview

Interview met Charlotte van Luling: licht op de Utrechtse N-wegen

3 november 2022

"Zijn er lampen stuk? Dan ga ik pas naar huis als ze gemaakt zijn." Charlotte van Luling zorgt er als assetbeheerder openbare verlichting voor dat de verlichting op de N-wegen in de provincie Utrecht optimaal functioneert 💡. Daar komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.

Lees het interview

Interview: Maurice Smeets van Waterschap Limburg

2 november 2022

Maurice Smeets heeft zijn hele leven al een passie voor water. Als kind bouwde hij dammetjes aan zee. Toen al vond hij het gedrag van water reuze interessant. Dit kan Maurice in zijn werk goed toepassen. Zijn voornaamste taak is het adviseren van de IPM-teams (integrale projectmanagementteams) binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma Limburg (HWBP-L). 

Lees het interview

 

Interview: Nelianne Keizer van Rijkswaterstaat

1 november 2022

Nelianne was 2,5 jaar geleden nog stewardess, maar heeft zich ondertussen omgeschoold tot brugoperator bij onder andere de Botlekbrug, de Calandbrug en de Spijkenisserbrug. Met een opa als binnenvaartschipper is die switch eigenlijk best logisch. "Het blijft bijzonder om gigantische hefbruggen met een paar knoppen te bedienen," vertelt ze.

Lees het interview

Interview: Sander Lubberhuizen van gemeente Enschede

30 oktober 2022

Sander werkt graag voor de overheid en heeft de grote ambitie om het duurzaamste gemeentelijke ingenieursbureau van Nederland te worden. “Ik kan in mijn rol binnen de overheid veel beter het verschil maken."

Lees het interview