Gewoon bijzonder

De stille kracht achter onze (vaar)wegen en water

Achter ons netwerk van wegen, vaarwegen en wateren zit een netwerk van duizenden beheerders die elke dag 'gewoon' hun werk doen. Hoewel dit met de nodige bescheidenheid gebeurt, leveren zij een bijzondere bijdrage aan onze sector. En daar mogen we best trots op zijn! In de rubriek 'Gewoon bijzonder' vertellen collega's over hun passie voor het werk. Je leest over de bijzondere details en wat het werk zo mooi maakt.

Weet jij iemand die het ook verdient om eens in de schijnwerpers te staan? Mail de reden en zijn of haar contactgegevens naar info@platformwow.nl

Interview met Henri Bijkerk: invasieve waterexoten bestrijden

4 november 2022

De Grote waternavel, de Waterwaaier, de Verspreidbladige waterpest en de Reuze schroefvallisneria overlast op ruim 900 locaties in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Henri Bijkerk van de provincie Overijssel maakt een plan van aanpak om dit soort invasieve waterexoten samen met andere beheerders te bestrijden.

Lees het interview

Interview met Charlotte van Luling: licht op de Utrechtse N-wegen

3 november 2022

"Zijn er lampen stuk? Dan ga ik pas naar huis als ze gemaakt zijn." Charlotte van Luling zorgt er als assetbeheerder openbare verlichting voor dat de verlichting op de N-wegen in de provincie Utrecht optimaal functioneert 💡. Daar komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.

Lees het interview

Interview: Maurice Smeets van Waterschap Limburg

2 november 2022

Maurice Smeets heeft zijn hele leven al een passie voor water. Als kind bouwde hij dammetjes aan zee. Toen al vond hij het gedrag van water reuze interessant. Dit kan Maurice in zijn werk goed toepassen. Zijn voornaamste taak is het adviseren van de IPM-teams (integrale projectmanagementteams) binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma Limburg (HWBP-L). 

Lees het interview

 

Interview: Nelianne Keizer van Rijkswaterstaat

1 november 2022

Nelianne was 2,5 jaar geleden nog stewardess, maar heeft zich ondertussen omgeschoold tot brugoperator bij onder andere de Botlekbrug, de Calandbrug en de Spijkenisserbrug. Met een opa als binnenvaartschipper is die switch eigenlijk best logisch. "Het blijft bijzonder om gigantische hefbruggen met een paar knoppen te bedienen," vertelt ze.

Lees het interview

Interview: Sander Lubberhuizen van gemeente Enschede

30 oktober 2022

Sander werkt graag voor de overheid en heeft de grote ambitie om het duurzaamste gemeentelijke ingenieursbureau van Nederland te worden. “Ik kan in mijn rol binnen de overheid veel beter het verschil maken."

Lees het interview