Meeloopdagen 2024

Hoe doen jullie dat?!

Dit jaar is de achtste editie van de Meeloopdagen. Jaarlijks lopen er meer dan 200 mensen een dag(deel) bij meer dan 30 verschillende organisaties in de weg- of waterbeheer. Denk aan gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven, Rijkswaterstaat, marktpartijen én kennisorganisaties. Van een dag meekijken binnen een organisatie tot een middag op projectlocatie of een afspraak via Teams: het blijkt jaarlijks weer een mooie laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in elkaars werk en inspiratie op te doen voor een project of samenwerking.

Goed nieuws: Dit jaar beloven de Meeloopdagen nog leuker te worden. We steken de meeloopdagen namelijk in een nieuw jasje:

  1. Meeloopdagen het hele jaar door. Als deelnemer kun je je twee keer in het jaar (juni en oktober) inschrijven voor een meeloopdag. In overleg met de ontvangende organisatie plan je een moment in, dus je zit niet meer vast aan één bepaalde week.
  2. Specifieke meeloopplekken. Naast open meeloopplekken, kun je je nu ook inschrijven voor meeloopplekken op een bepaalde afdeling. Op voorhand is dan al duidelijk is bij welke organisatie en functie je gaat meelopen. Jij kunt zelf ook zo'n plek aanbieden!
  3. Meeloopdagen als excursie. Excursies voor groepen behoort nu tot de standaard mogelijkheid! In 2023 kon je op watersafari bij Waterschap Hollandse Delta, op fietstocht langs duurzame projecten in Dongen en de Watercampus bezoeken. Dit jaar is nog een verrassing...

Wil jij een meeloopplek beschikbaar stellen? Neem dan contact op met jouw HR-medewerker of vul het formulier in.

Ik stel een meeloopplek beschikbaar

Praktische informatie

Locatie
Op locatie
Evenementdatum
1 juni - 1 juni 2025
Kosten
Geen
Doelgroep
Iedereen die op een of andere manier betrokken is bij weg- of waterbeheer
Contactpersoon WOW
Samantha Wicht
Samantha Wicht
Programmacoördinator Human Capital

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag kan jij met een collega van een andere organisatie over de schouder meekijken. Het is een mooie laagdrempelige manier om van elkaar te leren. Nieuwsgierig naar wat je kan verwachten? Kijk dan snel naar de ervaringen van collega’s uit 2023

Voor wie zijn de meeloopdagen bedoeld?

Iedereen die op de een of andere manier in zijn werk betrokken is bij weg- of waterbeheer is van harte welkom om mee te doen. Dus of je nou een directeur bent, een uitvoerder, projectondersteuner, beleidsmedewerker, accountmanager of werkzaam in de communicatie: schrijf je vooral in, we kunnen allemaal van elkaar leren. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 2.000 meeloopdagen georganiseerd. De ervaringen laten zien dat een dag meelopen inspirerend werkt, enorm leerzaam is en vaak het startpunt is van succesvolle samenwerkingen.

Eerdere ervaringen

Van Hoogheemraadschap Rijnland naar Waterschap Drents Overijsselse Delta: schitterend om te zien hoe het ergens anders werkt

Veelgestelde vragen over de Meeloopdagen

Tips voor het organiseren van een meeloopdag

Lees dit blog met tips en tricks over hoe je een meeloopdag organiseert.

Wat is een meeloopdag?

Tijdens een meeloopdag loopt de collega van de ene organisatie in weg- of waterbeheer letterlijk een dag(deel) mee met een collega uit een andere organisatie. Doel is dat de collega’s (beter) inzicht krijgen in elkaars dagelijks werk.

Wie mag meedoen aan de meeloopdagen?

Iedereen die in zijn of haar werk iets te maken heeft met weg-, vaarweg- of waterbeheer. 

Mogen niet-overheidsmedewerkers ook meedoen aan de Meeloopdagen?

Jazeker.

Vanaf wanneer kun je je inschrijven voor de Meeloopdagen?

In juni 2024 gaat het inschrijfformulier open.

Waar moet ik op letten als ik een vlog opneem tijdens de meeloopdag?

Telefoon in landscape stand, dus liggend.

Mogelijke onderwerpen:

  1. Wat is jou opgevallen tijdens deze meeloopdag?
  2. Wat is anders en wat komt overeen met jouw organisatie of werk?
  3. Wat is het eerste dat je (anders) gaat doen na deze dag?
  4. Hoe en waarover gaan jullie contact houden?

Lengte: maximaal 1 minuut is prima.

Kies een achtergrond of omgeving die jou heeft geïnspireerd.

Een selectie van de video’s plaatsen we op social media en in onze nieuwsbrief! En misschien vind je hem ook wel terug op je eigen intranet.