Open college Mens - Voertuig - Gedrag

Over voertuigbestuurders, geautomatiseerde voertuigen en de interactie

Introductie

Op vrijdag 14 oktober september geeft dr. Ilse Harms een open college in Haarlem over 'Mens, voertuig en gedrag'. Daarbij gaat ze in op de voertuigbestuurders, geautomatiseerde voertuigen en de interactie hiertussen.

Het verkeer staat bol van gedrag van mensen. Met de introductie van voertuigen die delen van een route zelf kunnen rijden gaan ook voertuigen gedrag vertonen. Ilse Harms is in 2021 gepromoveerd op het onderwerp verkeerspsychologie en werkt als senior adviseur Human Factors & Vehicle Automation bij RDW.  In dit college neemt ze je in vogelvlucht mee in het gedrag van mensen in het verkeer. Daarna zoomen we in op voertuigautomatisering, en wat dit betekent voor de interactie met mensen, die zowel in het voertuig kunnen zitten als medeweggebruiker kunnen zijn.

Na dit college heb je meer inzicht in het gedrag van mensen in het verkeer, en in de uitdagingen qua verkeersgedrag waar we als sector voor staan met de toenemende voertuigautomatisering.

Het open college vindt plaats in het provinciehuis in Haarlem.

Praktische informatie

Locatie
Evenementdatum
14 oktober 2022
Tijd
13:00 - 16:00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen met interesse in crowd management (overheid en markt)

Spreker

Ilse Harms
Ilse Harms
RDW
Lead Human Factors & Vehicle Automation

Samenwerkingspartners