Terugkijken Open college Smart Mobility

Hoe organiseer je smart mobility in overheidsland?
Een vrouw achter het stuur van een auto op de snelweg met navigatie op haar telefoon

Hoe bundelen we onze krachten in de praktijk?

Robert Kok werkt als programmacoördinator aan de realisatie van de samenwerkingsagenda Smart Mobility 2019-2020. Hij kijkt samen met wegbeheerders van het Rijk, provincies en gemeenten welke concrete stappen we samen kunnen zetten om deze innovaties te versnellen en hoe we daarbij de kennis van marktpartijen en kennisinstellingen zo goed mogelijk kunnen benutten. Het LVMB heeft 7 thema's benoemd waar we als gezamenlijke wegbeheerders ontwikkelingen willen versnellen. Voorbeelden zijn het klaarmaken van onze infrastructuur voor de komst van slimme voertuigen, het werkend krijgen van de nieuwe generatie iVRI's, het leveren en slimmer gebruiken van Voertuig- en Verkeersmanagementdata, inzicht krijgen in de risico's van in-car informatie voor weggebruikers en de veranderende behoefte bij overheden op het gebied van human capital. 

Het college vindt plaats in het kader van het opleidingsprogramma Slimme en Groene mobiliteit dat we samen met de provincie Overijssel organiseren.

Smart Mobility
Terugblik Open college Minder Hinder bij werkzaamheden
Aanleg van de nieuwe N200 Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, een bouwplaats met graafmachines, daarboven langs een brug en op de achtergrond de skyline van Amsterdam met kantorencomplexen.
Smart Mobility
Terugblik open college Smart mobility
Een drukke snelweg in de schemer met wat lichte mist
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - de Digitaliseringsopgave Mobiliteitsdata
Bestuurder in een auto op de snelweg met navigatie op haar telefoon
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility
Navigatie op een telefoon in een auto
Smart Mobility
Terugkijken Open college 'Is onze laadinfrastructuur klaar voor elektrisch rijden?'