Terugblik open college
Werkzaamheden op ons wegennet zijn onvermijdelijk. En daarmee ook de bijkomende hinder voor het verkeer. Hoe kunnen we deze hinder zoveel mogelijk minimaliseren? En welke innovatieve maatregelen zijn er voorhanden? Op vrijdag 17 januari gaf Jasper de Vries van XTNT hier een open college over.
We zetten de belangrijkste lessen voor je op een rijtje.
Leerpunten open college
- Hinder is ook een kans voor gedragsverandering om mensen op een andere (duurzamere manier) te laten reizen.
- Om een echte mobiliteitstransitie op gang te brengen, moet je integraal werken (en niet alleen vanuit projecten). Werk vanuit de ambitie voor een gebied (welke gedragsverandering wil je bereiken) en kijk hoe wegwerkzaamheden daaraan kunnen bijdragen.
- Ken je weggebruikers. Waarom reizen ze zoals ze reizen? Wat zijn hun weerstanden, waarvoor lopen ze warm? Dit hoef je niet altijd met enquêtes te achterhalen, een deel kan ook op basis van social media.
- Zorg dat basis op orde is. Bied een volwaardig alternatief, passend bij doelgroep, dat altijd beschikbaar is (niet naastgrijpen). Eerst de basis op orde en het nieuwe laten ervaren, voordat je het oude gaat afbouwen (niet autootje pesten).
- Benut snel ontwikkelende technologie.
- Als je dat voor elkaar hebt: campagnematige aanpak. Werken aan een mindshift à la BOB (dat werd de nieuwe sociale norm).
- Natuurlijk krijg je niet iedereen om. Dat hoeft ook niet. Maar het momentum komt er echt aan. Denk aan het klimaatakkoord en de huidige stikstofproblematiek: het moet echt anders en het KAN!
Smart Mobility
Terugblik open college Smart mobility
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility - de Digitaliseringsopgave Mobiliteitsdata
Smart Mobility
Terugblik Open college Smart mobility
Smart Mobility
Terugkijken Open college 'Is onze laadinfrastructuur klaar voor elektrisch rijden?'
Terugkijken Open college Smart Mobility