Open college Bereikbaarheid van het platteland

Open collegereeks Smart Mobility in Noord Nederland
Fotograaf: Rob Poelenjee

Fotograaf: Rob Poelenjee

Introductie

Momenteel is er maatschappelijk veel aandacht voor de vermeende voorzieningenkloof tussen stad en platteland. Hoewel de afstanden op het platteland groter zijn, blijkt het lastig om alleen op basis van reistijd te bepalen in hoeverre mensen bereikbaarheidsproblemen ervaren. In dit college onderzoeken we de verschillen tussen berekende bereikbaarheidsmaten en de daadwerkelijke beleving daarvan. Daarnaast bespreken we de implicaties voor het aandragen van mobiliteitsoplossingen om het platteland in de toekomst bereikbaar te houden.

Dit college is onderdeel van het opleidingsprogramma ‘Aan het werk met slimme en groene mobiliteit, waarin ervaren professionals, die nu niet werkzaam zijn binnen het werkveld van smart mobility, hiervoor worden opgeleid.

Praktische informatie

Locatie
Provinciehuis, Sint Jansstraat 4, 9712 JN, Groningen
Evenementdatum
9 februari 2024
Tijd
13:00 - 16:00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Wegbeheerders en iedereen met interesse in de integrale duurzaamheidsagenda
Contactpersoon WOW
Rianne Croes
Rianne Croes
Communicatieadviseur

Sprekers

Felix Pot
Felix Pot
Rijksuniversiteit Groningen
Postdoctoral researcher transport geography
Erik Wegh
Erik Wegh
Ewegh | Verkeer, Mobiliteit en Organisatie
Coordinator digitaliseringsopgave

Samenwerkingspartners