Meeloopdagen 2023

Hoe doen jullie dat?!

Beeldmerk Week van de WOW-factor

In de week van 30 oktober tot en met 3 november organiseren we, samen met verschillende gemeenten, provincies, waterschappen, drinkwaterbedrijven, Rijkswaterstaat, marktpartijen en kennisorganisaties, de WOW-meeloopdagen!

Er staan dit jaar meer dan 30 organisaties klaar, die graag een weg- of waterbeheerder van een andere organisatie willen ontvangen. Kijk hier hoe ook jouw organisatie meeloopplekken beschikbaar kan stellen of mail naar samantha.wicht@platformwow.nl.

Voor wie?

Werk je bij de overheid en ben je op de een of andere manier bij weg- of waterbeheer betrokken? Dan kun je je voor een meeloopplek inschrijven. Wees er snel bij, want het gaat erg hard met de beschikbare plekken.

Werk je niet bij een overheid, maar wil je wel graag meedoen met de meeloopdagen? Dan kun je een of meer meeloopplekken beschikbaar stellen. Overheidsmedewerkers kunnen zich dan inschrijven om bij jou mee te komen lopen en uiteraard kun je ook een afspraak maken voor een return.

Praktische informatie

Locatie
Op locatie
Evenementdatum
30 oktober - 3 november 2023
Kosten
Geen
Doelgroep
Overheidsmedewerkers die op een of andere manier betrokken zijn bij weg- of waterbeheer kunnen zich aanmelden. Marktpartijen etc die plekken beschikbaar willen stellen: graag!
Contactpersoon WOW
Samantha Wicht
Programmacoördinator Human Capital

Meeloopdagen

Tijdens een meeloopdag kan jij met een collega van een andere organisatie over de schouder meekijken. Het is een mooie laagdrempelige manier om van elkaar te leren. Nieuwsgierig naar wat je kan verwachten? Kijk dan snel naar de ervaringen van collega’s uit voorgaande jaren.

Voor wie zijn de meeloopdagen bedoeld?

Iedereen die op de een of andere manier in zijn werk betrokken is bij weg- of waterbeheer is van harte welkom om mee te doen. Dus of je nou een directeur bent, een uitvoerder, projectondersteuner, beleidsmedewerker, accountmanager of werkzaam in de communicatie: schrijf je vooral in, we kunnen allemaal van elkaar leren. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 2.000 meeloopdagen georganiseerd. De ervaringen laten zien dat een dag meelopen inspirerend werkt, enorm leerzaam is en vaak het startpunt is van succesvolle samenwerkingen.

Het formulier stond als eerste open voor de overheid, maar inmiddels kan iedereen zich aanmelden. 

Een greep uit eerdere ervaringen

Van Hoogheemraadschap Rijnland naar Waterschap Drents Overijsselse Delta: schitterend om te zien hoe het ergens anders werkt

Veelgestelde vragen over de Meeloopdagen

Wat is een meeloopdag?

Tijdens een meeloopdag loopt de collega van de ene organisatie in weg- of waterbeheer letterlijk een dag(deel) mee met een collega uit een andere organisatie. Doel is dat de collega’s (beter) inzicht krijgen in elkaars dagelijks werk.

Wie mag meedoen aan de meeloopdagen?

Iedereen die in zijn of haar werk iets te maken heeft met weg-, vaarweg- of waterbeheer. 

Onderstaande geldt sinds 14 september 2023 niet meer

Vanwege het beperkt aantal beschikbare plekken dit jaar (de druk op de HR-afdelingen is hoog), hebben we ervoor gekozen om onze primaire doelgroep voorrang te geven: medewerkers van de overheid.

Als je niet voor de overheid werkt, kun je je dus helaas niet inschrijven voor een meeloopplek. Wél kun je plekken beschikbaar stellen en op die manier een bijdrage leveren aan de verbinding tussen overheid en markt. Kijk hier hoe je je organisatie kan aanmelden

Mogen niet-overheidsmedewerkers ook meedoen aan de Meeloopdagen??

Ja sinds 14 september 2023 mag iedereen die betrokken is bij weg-, vaarweg- of waterbeheer zich inschrijven voor de meeloopdagen.

Vanaf wanneer kun je je inschrijven met de Meeloopdagen?

Op dinsdag 4 juli is het inschrijfformulier voor iedereen opengegaan.

Waar moet ik op letten als ik een vlog opneem tijdens de meeloopdag?

Telefoon in landscape stand, dus liggend.

Mogelijke onderwerpen:

  1. Wat is jou opgevallen tijdens deze meeloopdag?
  2. Wat is anders en wat komt overeen met jouw organisatie of werk?
  3. Wat is het eerste dat je (anders) gaat doen na deze dag?
  4. Hoe en waarover gaan jullie contact houden?

Lengte: maximaal 1 minuut is prima.

Kies een achtergrond of omgeving die jou heeft geïnspireerd.

Een selectie van de video’s plaatsen we op social media en in onze nieuwsbrief! En misschien vind je hem ook wel terug op je eigen intranet.

Hoe organiseer ik als ontvangende partij een meeloopdag?