Meeloopdag Kasper Nipius bij Deltares in Delft

Meeloopdag van Kasper Nipius van het Waterschap Brabantse Delta.

“Zal ik je even binnenlaten?”, vraagt een technisch medewerker. Hij werkt aan de opbouw van een grote feesttent. Het is nog voor 8 uur, de starttijd van de receptie. Een mooie ontvangsthal met koffiebar en gezellige zitjes straalt me toe. Ik word door mevrouw Jolanda Heij (facility manager) opgehaald voor een interessante meeloopdag. De belangrijkste onderdelen zijn:

  • Invulling van het assetmanagement van de 9 belangrijkste gebouwen van Deltares. Willem vertelt en laat zien hoe dit is ingericht. Per gebouw is een meerjarenonderhoudplan (MJOP) gemaakt met geplande en begrote activiteiten. Dat is een goed handvat om financiële middelen hiervoor te kunnen reserveren.
  • Crisisteam 10 jaar Deltares. Jolanda is een belangrijk teamlid om samen met intern en extern specialisten te zorgen voor een spetterend personeelsfeest, een prestigieus VIP-event en een tweetal veilige opendagen. Daar komt ontzettend veel bij kijken en het moet ‘tussen de bedrijven door’.
  • Inkoopmanagement. Een strategisch en een tactisch inkoper vertellen over hun taken en ambities. Er zijn al mooie stappen gemaakt binnen het inkoopmanagement, maar ze willen hiermee zeker doorgaan. Daarbij hoort volgens hen ook contractmanagement.
  • Afsluitende borrel met 3 meelopers en hun begeleiders, georganiseerd door Sabine. Oh ja, Sabine vertelt over hun wervingsbeleid, heel interessant en leerzaam.

Natuurlijk ontbreekt een rondleiding over het terrein, tevens een veiligheidsinspectie in verband met de open dagen, niet. “Ik denk dat de kinderen die wandelroute over het water superleuk vinden”, geef ik aan. “Wacht, die zet ik nog even in ons plan erbij.”  Ik kijk terug op een leerzame en afwisselende meeloopdag bij Deltares in Delft.

Foto: Jolanda Heij (Deltares) en Kasper Nipius (Waterschap Brabantse Delta) bij de stroomgoot met de hoogste golven ter wereld.