Meeloopdag Mandy van Kouwen - 2018

24 januari was het dan zover. Ter ere van de 1000ste meeloopdag mocht Mandy van Kouwen, beleidsmedewerker klimaatadaptatie bij Waterschap Aa en Maas en tot april tevens Nationaal Watertrainee, meelopen met een persoon naar keuze. Ze koos wethouder van Hooijdonk van gemeente Utrecht, omdat ze erg benieuwd was hoe een werkdag van een bestuurder eruit ziet. Hoe maak je beslissingen als bestuurder? En waar baseert een bestuurder keuzes op?

“Ik heb een erg leuke en interessante meeloopdag gehad," aldus Mandy. "Intern heb ik een stafoverleg bijgewoond, een afspraak over de ontwikkeling van de wijk Overvecht-Noord en een congres over gasloze wijken met directeuren van woningbouwcorporaties en wethouders duurzaamheid en wonen. En als bonus was er ook nog een avondcongres over klimaatverandering, waar de wethouder een lezing gaf.”

2030 gasloos nadert snel

"Het is interessant om te zien welke invloed je als wethouder hebt op de ontwikkeling van een stad als Utrecht. De gasloze wijken die er aan komen en meer verkeer vragen om een andere kijk op de stad. Opvallend vind ik de drukke en lange dagen die een wethouder maakt. Maar ook de goede samenwerking met de interne staf en het uitgebreide netwerk aan adviseurs die zorgen voor de juiste informatie. De bevlogenheid van de wethouder om de schouders onder de energietransitie te zetten, neem ik zeker mee. We kunnen hierover nog lang blijven praten, maar 2030 gasloos nadert snel!”

Lees ook het blikseminterview met Mandy op LinkedIn