Terugkijken Infra Lunchlezing over duurzaam en circulair beton

Introductie

Op woensdag 3 april organiseerden we een Infra Lunchlezing over duurzaam en circulair beton. Je kunt nu de lezing terugkijken en de presentaties downloaden. Er waren ook nog onbeantwoorde vragen. Een aantal daarvan zijn hieronder in een download beantwoord. Wil je je nog verder verdiepen in duurzaamheid en beton? Neem dan op 24 april deel aan de Infra Transitiemotor over het verduurzaamheden van beton.

Tijdens deze lunchlezing waren er drie betrokkenen uit het netwerk die vanuit hun eigen organisatie en expertise ingingen op circulariteit en duurzaamheid in relatie tot beton:

  • Peter Rasker, directeur TNO en voorzitter Beton innovatieloket, over de rol van het loket bij het meer duurzaam innoveren bij de toepassing van beton.

  • Kurt Meijer, senior projectleider Waterschap Noorderzijlvest, over hoe de inkoopstrategie circulaire bruggen en viaducten helpt om de duurzaamheidsdoelen van het waterschap te realiseren.

  • Felix Leenders, constructeur en betonexpert bij Van Hattum en Blankevoort over de toepassing van geopolymeerbeton met praktijkvoorbeelden bij de Galgenveldbrug in Amsterdam en de vispassage bij IJmuiden

Kijk de lezing terug (60 min.)

Sprekers

Peter Rasker
Peter Rasker
TNO
Director of Market
Felix Leenders
Felix Leenders
Van Hattum en Blankevoort
Constructeur en betonexpert

Samenwerkingspartners

Assetmanagement
Infra Lunchlezing schoon en emissieloos bouwen
Assetmanagement
Terugkijken: Infra Lunchlezing Prognoserapport Vernieuwingsopgave infrastructuur 2.0 
Circulair
Terugkijken: Infra Lunchlezing: Handboek Hout in de GWW
Asfalt
Terugkijken Infra Lunchlezing over uitfasering van Hot Mix Asfalt
Asfalt
Terugblik Infra Lunchlezing: Geld besparen door duurzaam wegonderhoud
Assetmanagement
Terugkijken Infra Lunchlezing: circulaire meet tools