Terugblik Aan de slag met circulariteit regio Flevoland en Noord-Holland

Terugblik

Samen met overheden uit de provincies Flevoland en Noord-Holland bogen we ons tijdens deze bijeenkomst over de implementatie van duurzaamheid en circulariteit.

Martijn Weening vertegenwoordigde de provincie Noord-Holland en gaf in de introductie een toelichting op het belang van kennisdeling en samenwerking op dit thema. Vervolgens nam Daaf de Kok van BouwCirculair ons mee in de verduurzaming en circulaire opgave van de GWW sector. Centraal stonden de tien tools gekoppeld aan de betreffende bouwfasen waarin ze toegepast kunnen worden, zoals DuboCalc in de ontwerpfase.

In de tweede helft van de sessie bespraken de deelnemers een concrete casus met elkaar om te kijken hoe je zelf de stap kan zetten in het toepassen van de circulaire principes en wat of wie je daarvoor nodig hebt.

Meer weten en het vervolg

De verwachting is dat er de komende periode meer sessies over dit onderwerp georganiseerd gaan worden. Schrijf je in voor onze mailings om op de hoogte te blijven van nieuwe WOW-evenementen. Je kunt in ieder geval deze sessies terugkijken voor meer kennis over duurzaamheid en circulariteit:

  • Webinar DuboCalc terugkijken (1,5 uur)
  • Kennissessie standaardisering rood asfalt terugkijken (1 uur) (o.a. verlagen milieu impact door efficiënter werken in asfaltcentrales

De provincie Noord-Holland en BouwCirculair zetten graag hun kennis en kunde in om je verder te helpen de keten circulair te maken. Je vindt hieronder hun contactgegevens. 

Experts

Daaf de Kok
Daaf de Kok
BouwCirculair
Adviseur
Dirkjan Bours
Dirkjan Bours
Bouwcirculair
Zelfstandig professional in duurzaamheid en onderwijs
Martijn Weening
Martijn Weening
Provincie Noord-Holland
Sustainability consultant

Samenwerkingspartners

Circulair
Terugblik workshop Aan de slag met circulariteit
Circulair
Terugblik Aan de slag met circulariteit regio Groningen en Drenthe