Aan de slag met circulariteit

Introductie

Ben je ambtelijk professional bij een kleine of middelgrote gemeente en heb je nog geen of weinig ervaring met duurzaamheid? En ben je betrokken bij inkoop, de grond- weg en waterbouw, nieuwbouw, de inrichting van de Openbare Ruimte of duurzaamheid? Dan nodigen we je van harte uit om aan te sluiten bij een van de regionale online 'Aan de slag met circulariteit' bijeenkomsten.

In de stoomcursus ‘Aan de slag met circulariteit’ buigen we ons, samen met BouwCirculair en collega's uit jouw regio, over de implementatie van duurzaamheid en circulariteit. Want: kansen om met beton, asfalt en andere onderdelen de infrastructuur en de openbare ruimte veel duurzamer te maken zijn er volop. Zonder veel tijd of expertise kun je al flinke stappen zetten op het gebied van circulariteit. En dat nog wel binnen de bestaande regelgeving, zonder meerprijs en kwaliteitsverlies. 

BouwCirculair neemt je mee in het instrumentarium die je als klein- en middelgrote gemeente laagdrempelig in kunt zetten om circulariteit voor de infrastructuur in de praktijk te brengen. Aan de hand van een casus uit jouw regio wissel je kennis en ervaringen uit met collega’s van andere gemeenten en leren we van elkaar wat wel en niet werkt. 

Als je al wel actief met duurzaamheid bezig bent, dan past een vervolgbijeenkomst waarschijnlijk beter bij je, waarbij dieper ingegaan wordt op bijvoorbeeld materiaalgebruik of milieukostenindicator of emissieloos bouwen.

Experts

Dirkjan Bours

Bouwcirculair

Zelfstandig professional in duurzaamheid en onderwijs

Dirkjan Bours

Samenwerkingspartners

Circulair
Terugblik workshop Aan de slag met circulariteit
Circulair
Terugblik Aan de slag met circulariteit regio Groningen en Drenthe
Circulair
Terugblik Aan de slag met circulariteit regio Flevoland en Noord-Holland