Terugblik en tips nav webinars Milieukostenindicator (MKI) en DuboCalc

Borg duurzaamheid in je aanbestedingen Openbare Ruimte en GWW

Over de MKI DuboCalc roadshow

Hoe kunnen wij als ambtenaren, projectmanagers, inkopers, de markt uitdagen om onze GWW- en Openbare Ruimte projecten zoveel mogelijk te verduurzamen?

Tussen juni en november 2021 organiseren wij samen met de twaalf provincies en Duurzaam GWW een reeks regionale webinars, waarin we uitleg geven over twee belangrijke onderdelen van duurzaam inkopen: MKI (MilieukostenIndicator) en DuboCalc. Op deze pagina vind je de sheets uit de webinars, voorbeelddocumenten uit de Buyer Group verhardingen en een aantal nuttige tips.

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Duurzaam GWW
Provincie Noord-Holland
Kennisplatform CROW

Sprekers

Martijn Weening
Martijn Weening
Provincie Noord-Holland
Sustainability consultant
Bas Mentink
Bas Mentink
Dura Vermeer
Projectmanager Duurzaamheid

Tip: Bouwcirculair helpt je aan de slag te gaan met circulair contracteren en aanbesteden

BouwCirculair ondersteunt haar leden bij het circulair contracteren en aanbesteden van projecten en beantwoordt graag jouw vragen over het gebruik van de bestekteksten met eisen voor circulariteit en MKI / LCA op Moederbestek.nl. Ook niet-leden kunnen voor twee uur gratis gebruik maken van deze service.

Voor meer informatie kijk op de website www.bouwcirculair.nl of neem contact op met:

Daaf de Kok
Daaf de Kok
BouwCirculair
Adviseur
Martin Damman
Martin Damman
BouwCirculair
Initiatiefnemer BouwCirculair

Verder zijn we samen met BouwCirculair bezig met het opzetten van een regionale reeks 'Aan de slag met circulariteit'. In deze reeks krijg je uitleg van verschillende tools, gekoppeld aan de betreffende bouwfasen waarin ze toegepast kunnen worden. We verwachten de eerste bijeenkomst rond oktober 2021 te gaan organiseren. Houd onze agenda in de gaten of schrijf je in voor onze mailings om op de hoogte te blijven.

Duurzaamheid
Webinar DuboCalc Drenthe en Overijssel (alleen voor overheden)