DuboCalc tutorials

Praktijkvoorbeeld van Provincie Noord-Holland voor gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheden

Duurzaamheid opnemen in je aanbestedingen

In de sector van Grond- Weg en Waterbouw is er een groeiende wens en noodzaak om duurzamer te werken. Dat gaat een stuk sneller als we onze goede voorbeelden met elkaar delen. Daarom organiseerden we de afgelopen jaren, samen met duurzaamheidsexpert Martijn Weening van de Provincie Noord-Holland, verschillende kennissessies over de Milieukostenindicator (MKI) en DuboCalc.

Onderstaande korte DuboCalc tutorials zijn daar een uitkomst van. De onderwerpen zijn gekozen door de deelnemers aan de webinars. Je mag de tutorials kosteloos gebruiken, op je website inframen (graag met bronvermelding) en doorsturen naar je collega's. We horen graag wat je van de video's vindt!

Stuur je feedback naar info@platformwow.nl

Hoe bouw je een vierkante meter weg op? (11 min)

In deze video laat Martijn Weening zien hoe je één vierkante meter wegopbouw aanmaakt in DuboCalc en op die manier inzicht geeft in de CO2 footprint daarvan.

Hoe maak je een fietspad aan en reken je varianten door? (7,5 min)

In deze video laat Martijn Weening zien hoe je een fietspad aanmaakt in DuboCalc. Ook leer je hoe je varianten kunt doorrekenen zoals een breder fietspad, meer wegmarkering en rood in plaats van zwart asfalt.

Hoe pas je een object (zoals brug of sluis) uit de nationale milieudatabase aan? (6 min)

In deze video laat Martijn Weening zien hoe je verschillende objecten, zoals een brug of sluis, uit de objectenbibliotheek van de milieudatabase haalt en aanpast naar jouw eigen situatie.

In november 2021 namen we dit webinar over DuboCalc op door Bas Mentink van Dura Vermeer. Heb je meer tijd en wil je de ins en outs van DuboCalc kennen? Kijk dan dit webinar terug.

Contactpersonen

Martijn Weening

Provincie Noord-Holland

Sustainability consultant

Martijn Weening

Rianne Croes

Platform WOW

Communicatieadviseur

Rianne Croes

Wat is DuboCalc?

Met de instrumenten MilieuKostenIndicator (MKI) en de berekeningssoftware DuboCalc maak je de milieu impact van je project inzichtelijk. Het geeft inzicht in de processen die de grootste bijdrage leveren aan de milieuemissies. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om aanbieders objectief met elkaar te vergelijken.

DuboCalc is een softwaretool waarmee je snel en eenvoudig de milieukosten van ontwerpvarianten van GWW-werken berekent. DuboCalc wordt gebruikt door opdrachtgevers en (potentiële) opdrachtnemers voor het onderzoeken van varianten en het schrijven en beoordelen van (EMVI) aanbestedingen van GWW-werken. 

Op de hoogte blijven?

Platform WOW brengt beheerders van de weg, vaarweg en het water samen. Wil jij een werkwijze, project of kennis uit de praktijk delen, waar andere beheerders hun voordeel mee kunnen doen? Of ben je benieuwd naar de kijk van andere beheerders op een vraagstuk? Wij helpen je met alles wat bij het opzetten van een online en offline bijeenkomst komt kijken.

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief