Terugblik verdiepingssessie natuurvriendelijke oevers op schaal aanleggen in de praktijk

Over deze sessie

Waterschap Zuiderzeeland legt de meeste kilometers natuurlijkvriendelijke oevers aan van heel Nederland. In deze sessie lichtte Teun Molenaar van het waterschap, aan de hand van verschillende voorbeelden, toe wat je in de praktijk van de aanleg van natuurvriendelijke oevers tegenkomt, onder meer in onderhandeling met agrariërs. Is het vrijwillige aanleg voor de boeren/ aangelanden? Ja, maar uiteindelijk bij geen medewerking wordt de gedoogplicht toegepast. En hoe zit het met subsidie? Leg je de oevers aan met subsidie of voor subsidie? Aan subsidie zitten voorwaarden; houd daar rekening mee. Door de jaren heen is het waterschap heel wat struikelblokken tegen gekomen. In de sessie gaf Teun zijn aanbevelingen mee. Deze sessie is niet terug te zien. Je kunt Teun wel persoonlijk benaderen via onderstaande contactgegevens. Ook is zijn presentatie hieronder te downloaden. 

Spreker

Teun Molenaar
Teun Molenaar
Waterschap Zuiderzeeland
Projectmanager

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Waterschap Zuiderzeeland
Duurzaamheid
Terugkijken: Verkennende bijeenkomst De oever van de toekomst
Duurzame oevers
Terugblik verdiepingssessie onderzoek kansen en opbrengsten duurzame oevers
Duurzaamheid
Terugblik verdiepingssessie Internationaal perspectief en beslisboom voor natuurvriendelijke oevers