Terugkijken: Praktijkcollege Data voor structurele diensten

Introductie

Op donderdag 20 mei organiseerden we een praktijkcollege over Data voor structurele diensten. Dit college was de vijfde in de reeks Smart Mobility colleges die we in 2021 samen met de Smart Mobility Academy organiseren.

Sprekers

Folkert Bloembergen
Folkert Bloembergen
Rijkswaterstaat
Projectmanager Talking Traffic
Daan Arnoldussen
Daan Arnoldussen
Nationale Databank Wegverkeergegevens
Portfolio Manager Research, Advice and Innovation
Mark Grefhorst
Mark Grefhorst
BeMobile
Vincent Lau
Vincent Lau
Gemeente Amsterdam, Verkeer en Openbare Ruimte
Expert Adviseur Verkeerstactiek

Over dit evenement

Verkeersmanagement in het digitale tijdperk. We kennen allemaal de ongewenste effecten van de digitale wereld: sluipverkeer, verkeer door woonwijken en bij scholen, vrachtverkeer op ongewenste routes, etc. Door als gezamenlijke wegbeheerders onze data, via het NDW, te delen met service providers kan de informatievoorziening aan de weggebruikers verbeterd worden waardoor ongewenste effecten op de weg verminderd worden. Het digitaliseringsproject VM-Ivra (verkeersmanagement informatie voor route-advies) werkt daar aan. In dit college vertelden we hoe en met wie we dat vormgeven en wat dat kan opleveren.

Over de Smart Mobility Academy

Het werkveld van Smart Mobility is behoorlijk breed en er bestaat een grote behoefte aan professionals met de juiste kennis en vaardigheden op dit gebied. Zij kunnen terecht op één centrale plek om informatie te delen en te vinden: Dutch Mobility Innovations (DMI).

Sinds september 2020 is dit platform voor slimme mobiliteit uitgebreid met de Smart Mobility Academy. Hierop vind je een overzicht van alle cursussen, opleidingen en andere leervormen die er op het gebied van Smart Mobility te vinden zijn. Ga naar de Smart Mobility Academy.

Kijk het praktijkcollege terug (1 uur en 25 minuten)

Organisatoren

Platform WOW
Smart Mobility Academy
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Verkeer slim sturen
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Ketensamenwerking
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Zelfrijdend vervoer
Smart Mobility
Terugkijken: praktijkcollege Data uit voertuigen
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Fietsdata
Smart Mobility
Terugkijken: Praktijkcollege Cybersecurity en privacy