De Passionado

De kracht van de Passionado: met passie ervaring overdragen

In de grond-, weg- en waterbouwsector staan we voor toenemende vergrijzing. Steeds meer mensen naderen de pensioenleeftijd, terwijl het jonge talent schaarser wordt. Hoe moeten we met krimpende teams de groeiende ambities in onze sector waarmaken? De ‘Passionado’ is een deel van de oplossing: ervaren, bevlogen medewerkers brengen hun kennis over aan het nieuwe talent op hun afdeling. Lees hieronder de verhalen uit het netwerk.

Ben jij of ken jij iemand die Passionado is en momenteel zijn of haar werk overdraagt? Mail zijn of haar contactgegevens naar info@platformwow.nl

Interview met Jerry Roos en Berber Renckens van het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam

11 januari 2024

‘Passionado’ Jerry Roos is veertig jaar werkzaam in de betonconstructies en werkt nu zo’n 15 jaar bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam. “Over vijf maanden ga ik officieel met pensioen,” vertelt hij, “maar ik denk dat ik er nog een jaar aan vast plak met een dag minder per week. Die mogelijkheid wordt bij het Ingenieursbureau aan senior medewerkers in moeilijk vervulbare functies geboden, waarbij er ieder jaar een evaluatiemoment is. Op deze manier kan er langer gebruik worden gemaakt van mijn kennis en ervaring. En zelf heb ik er ook nog veel plezier in."

Lees het verhaal van Jerry en Berber

Interview met Interview met Kees Stoutjesdijk en Dick Marsman van Waterschap Hollandse Delta

25 april 2024

Kees Stoutjesdijk en Dick Marsman, beiden Passionado van Waterschap Hollandse Delta en zeer bevlogen collega’s die tegen hun pensioen aan zitten en letterlijk overal de antwoorden voor hebben. Wat moeten we straks, als zij de organisatie verlaten? Kunnen we met de huidige krapte op de arbeidsmarkt het kennisgat opvullen dat zij achterlaten? In dit interview kijken ze terug én blikken ze vooruit. 

Lees het verhaal van Kees en Dick