Online bijeenkomst RTTI-Verordening en ITS-Richtlijn: van verplichting naar kans

Reeks ‘Slimme systemen in de GWW’

Over dit webinar

Met de invoering van de nieuwe RTTI-Verordening (Real-Time Traffic Information) en de ITS-richtlijn komt er een belangrijke verandering aan op het gebied van verkeer- en mobiliteitsmanagement. Wat misschien aanvoelt als een extra verplichting, biedt in werkelijkheid:

  • tal van kansen om de doorstroming en veiligheid op onze wegen te verbeteren;
  • innovaties in de markt te stimuleren;
  • meer werk te doen in minder tijd.

Hoe kan RTTI/ITS jouw werk eenvoudiger en effectiever maken?

Tijdens deze bijeenkomst nemen we je mee in hoe het RTTI/ITS-raamwerk kan helpen je werk makkelijker te maken. Door real-time verkeersdata te benutten, kun je beter en sneller inspelen op verkeerssituaties, waardoor de doorstroming soepeler verloopt en de veiligheid op de weg toeneemt. Dit betekent minder incidenten, minder files, en dus een efficiëntere inzet van tijd en middelen.

Wie delen hun kennis en ervaring?

  • Thomas Coolen van NDW neemt je mee in de ins en outs van de richtlijnen en de digitaal stelsel mobiliteitsdata (DSM). Wat betekenen de richtlijnen voor jouw organisatie? Hoe organiseert Nederland de benodigde data door middel van het DSM? 
  • Hoe kan je de RTTI- en ITS-richtlijnen benutten als kans binnen je gemeente en provincie? René Spaan (gemeente Helmond), Waldo Kolk en Eric van Dijk (Provincie Utrecht) leggen uit hoe het voor hen van meerwaarde gaat zijn en wat dit betekent voor jouw werk. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
6 december 2024
Tijd
10.00 - 11.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Verkeerskundigen, wegbeheerders, beleidsadviseurs die te maken hebben met mobiliteitsdata.

Over deze reeks

Hoe kunnen slimme systemen jouw werk als weg- en waterbeheerder efficiënter en effectiever maken? Platform WOW nodigt je uit voor een reeks interactieve bijeenkomsten, zowel online als op locatie, waarin we verkennen hoe nieuwe technologieën zoals AI, data-analyse en assetmanagement kunnen bijdragen aan het slimmer organiseren van jouw dagelijkse werkzaamheden.

Tijdens de sessies delen we concrete praktijkvoorbeelden en inspirerende inzichten uit de sector. Vervolgens krijg je de kans om met collega-beheerders in gesprek te gaan en samen te ontdekken hoe je deze innovaties kunt toepassen binnen je eigen werkpraktijk.