Infra Dialoog: Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB)

Introductie

Op donderdag 30 mei organiseren we weer een Infradialoog. Deze keer gaat het over de inzet van schoon en emissieloos materieel bij bouw-, onderhouds- en sloopprojecten. Vooral de stap naar emissieloos werken door gemeenten staat centraal.

Schoon en emissieloos bouwen = vanzelfsprekend!

Dat is de uitdagende stelling waarmee deze infradialoog start. Schoon en emissieloos bouwen draagt bij aan doelen en ambities op het gebied van stikstof, CO₂ en fijnstof. Dat is niet alleen belangrijk voor de natuur, het klimaat en onze gezondheid, maar ook voor de voortgang van bouwprojecten. We gaan in op de meerwaarde die bewoners en aannemers concreet en direct ervaren.

Het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) helpt o.a. gemeenten om alle intern betrokkenen te verbinden en met SEB te beginnen. Er is financiële ondersteuning voor zowel overheden als bedrijfsleven. Als gemeenten het convenant SEB op 1 juli tekenen, kunnen ze daarmee in 2025 financiële steun aanvragen.

Inmiddels ondertekenden het Rijk, 21 waterschappen, 12 provincies, 12 gemeenten en verschillende branchepartijen het convenant SEB en gaan daarmee stapsgewijs werken aan de inzet van emissieloos materieel. Samenwerking van de overheden met de markt is essentieel voor het slagen van de transitie.

Inleiders van deze editie

Zoals altijd bestaat het format van de Infra Dialoog uit enkele korte pitches waarna we in kleine groepjes met elkaar ervaringen uitwisselen. De volgende vakgenoten leiden deze Infradialoog met een pitch in:

  • Jill Verlinden, sustainability consultant bij Royal HaskoningDHV en lid van het ondersteuningsteam Schoon en Emissieloos Bouwen bij het gelijknamige programma.

  • Gilbert Mulder, relatiemanager gemeenten bij het Programma Schoon en Emissieloos Bouwen. Gilbert heeft veel ervaring project- en procesmanager met samenwerking tussen overheids- en private partijen en is ook raadslid in de gemeente Coevorden.

  • Jan Brouwer, Royal HaskoningDHV. Jan heeft 30 jaar ervaring als projectmanager infrastructuur.

Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. Wat betekent Schoon en Emissieloos Bouwen voor jouw gemeente en wat voor de aannemers in je regio? Laat je inspireren door onze inleiders en ga in gesprek met vakgenoten tijdens deze Infradialoog over Schoon en Emissieloos Bouwen.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
30 mei 2024
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals
Contactpersoon WOW
Paulien Roovers
Paulien Roovers
Programmasecretaris