Emissieloos Bouwen: slimmer inkopen en aanbesteden

Introductie

Het is 2022 en de tijd tikt door. In 2030 willen we als GWW-sector volledig emissieloos bouwen. Hoe gaan we daar komen? In de laatste bijeenkomst van dit drieluik kijken we naar de knoppen die je als beheerder tot je beschikking hebt om in je inkoop en aanbesteding de markt uit te dagen richting 100% emissieloos bouwen.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
19 april 2022
Tijd
10.00 - 11.30 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen die te maken heeft met grond-, weg- en waterbouw

Programma

Simone Houtman (secretaris Buyer Group Zero Emissieloos Bouwen) zet de handreiking emissieloos bouwen uiteen en vertelt over de best practices in het gebruik daarvan.

Daarna duiken we dieper in op twee praktijkvoorbeelden van twee verschillende type opdrachtgevers die emissieloos bouwen hebben verweven in hun inkoop en aanbesteding.

In de laatste presentatie neemt Christine Everaars (Adviseur Duurzaam Aanleg en Onderhoud bij Rijkswaterstaat) ons mee in de aanpak van Rijkswaterstaat en de drie sturingsmogelijkheden bij het inkopen en aanbesteden van emissieloos bouwen.

We sluiten de bijeenkomst en ook het drieluik af met een panelgesprek met daarin de belangrijkste vraag: ‘wat nu?’ Hoe zetten we met zijn allen een grote sprong vooruit? Zeker nu, naast het klimaat, ook de geopolitieke situatie ons dwingt de ambitie op te schroeven.

Sprekers

Marco Hofman

Provincie Noord-Holland

Strategisch adviseur beheer

Christine Everaars

Rijkswaterstaat

Adviseur duurzame aanleg en onderhoud

Simone Houtman

Omgevingsmanager

Rijkswaterstaat

Zero emissie
Terugkijken Emissieloos Bouwen: wat levert het op in de praktijk?
Zero emissie
Terugblik: Emissieloos Bouwen: te duur of (uiteindelijk) een koopje?
Zero emissie
Terugkijken: Emissieloos Bouwen - slimmer inkopen en aanbesteden