Terugblik Symposium 'Hansje Brinker en de Waterkerende Kunstwerken 3.0'

Introductie

Op 21 april 2022 vond het derde en laatste Hansje Brinker symposium plaats.

Met meer dan 70 andere kunstwerkers hoorden we over de geleerde lessen die Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, TAUW en Friso Civiel hebben opgedaan met het HWBP-project Pilot 7 Kunstwerken.

Grote of kleine kunstwerken, veel zaken en dilemma's werden herkend. Kies je er bijvoorbeeld voor om een kunstwerk te vernieuwen of nieuw te bouwen? Waar je bij dijken vooral denkt in kilometers, is het bij kunstwerken veel meer denken in centimeters.

Praatplaten met geleerde lessen

In drie praatplaten zijn de belangrijkste geleerde lessen binnen het HWBP-project Pilot 7 Kunstwerken vastgelegd. De laatste praatplaat geeft de belangrijkste aspecten van de 'Afsluitdijk' weer. Wat opvalt is dat er heel wat overeenkomsten in de geleerde lessen zitten, ook al is de omvang van beide projecten van een heel andere aard.

Sheets

Wil je het verhaal van Lukas Meursing (Afsluitdijk) of het verhaal over het 3-fasencontract nog eens terugkijken? Hieronder vind je de sheets.

Voor nu het is het laatste symposium in een reeks van drie Hansje Brinkers: verkenningsfase - planuitwerkingsfase – realisatiefase. Maar we dagen je uit, welk waterschap pakt de handschoen op en organiseert Hansje Brinker 4.0?

Uiteraard kunnen we daar vanuit Platform WOW en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier met je over doordenken. Want zoals we al hoorden: we zijn nog niet klaar, er wacht ons nog een grote opgave met kunstwerken die voor 2050 versterkt moeten worden. Kijk voor meer informatie en ideeen op de website Samenwerken aan Kunstwerken of mail naar sk@hhnk.nl.

Samenwerkingspartners