Terugblik AI, data en assetmanagement: Data op orde

Introductie

Hoe kom je tot een visie en strategie om je data op orde te brengen als beheerder? Dat ontdek je door de bijeenkomst ‘AI, Data en Assetmanagement - Data op Orde’ van 28 september terug te kijken. Deze bijeenkomst is de eerste in een drieluik over AI, Data en Assetmanagement, georganiseerd door Platform WOW en iAMPRO.

Roeland Allewijn (Chief Data Officer bij Rijkswaterstaat) deelde hoe ze vanuit Rijkswaterstaat stappen hebben gezet in de vijf pilaren van datavolwassenheid en wat de focuspunten zijn voor de toekomst. Fred Aalders (Strategisch Adviseur Data-gestuurd Beheer bij Gemeente Nijmegen) nam ons mee in hoe ze bij de gemeente Nijmegen werken aan betere data betrouwbaarheid en hoe ze data samenbrengen op operationeel, tactisch en strategisch niveau om vervolgens opgavegestuurd te kunnen werken in de toekomst.

In de bijeenkomst wordt duidelijk dat we als beheerders een enorme ontwikkelstap kunnen zetten met behulp van data maar dat we vrijwel allemaal eerst onze data meer op orde moeten brengen. Hierbij is het vooral belangrijk dat we organisatiebreed kijken naar betrouwbaarheid, verwerking en toepassing van data.

Kijk hieronder deze bijeenkomst terug om aanknopingspunten te krijgen hoe je dat kunt doen in jouw organisatie.

Sprekers

Fred Aalders
Fred Aalders
Gemeente Nijmegen
Strategisch adviseur data-gestuurd beheer
Roeland Allewijn
Roeland Allewijn
Rijkswaterstaat
Chief Data Officer

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Kennisplatform CROW
Rijkswaterstaat
Gemeente Nijmegen
Assetmanagement
Terugkijken AI, data en assetmanagement: hoe ga je om met ethiek en data?
Assetmanagement
Terugkijken AI, data en assetmanagement: Voorspellend onderhoud