Meeloopdag Trea van der Heide bij Rijkswaterstaat

Verslag in het kader van de Meeloopdagen 2023

Op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november 2023 ging er voor Trea van der Heide van de provincie Groningen een grote wens in vervulling: ze mocht in het kader van de Meeloopdagen 2023 een dag gaan kijken bij de zandsuppletie op Vlieland. Op LinkedIn lazen we onderstaand verslag. 

Trea in graafmachine"Via Platform WOW werd ik uitgenodigd door Gert Jan Harpe van RWS Kustlijnzorg. Op het Noordzeestrand van Vlieland heb ik de locatie van Boskalis Nederland bezocht.

Doordat de drijvende leiding van het vaste gedeelte was losgeraakt, lag de suppletie die dag helaas even stil. De mensen van Boskalis waren druk bezig om het werk zo snel mogelijk weer op te kunnen starten, e.e.a. mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Wat ik anders bij een zandsuppletie vanachter de afzetting op afstand kon zien, kon ik nu van dichtbij bekijken.

Ik heb veel informatie en uitleg van Gert Jan gekregen over de zorg en het instandhouden van de Nederlandse kustlijn, wat werd verduidelijkt met grafieken, ter plekke getekend op het strand, en later via de laptop in het monitoringsprogramma van RWS.
Ik heb veel geleerd en erg genoten, met dank aan Platform WOW, Gert Jan Harpe en Boskalis!"