“Corona-aanpak is voor de GWW-sector een goed voorbeeld van versnelde innovatie”

Roel Brandt, regioadviseur Platform WOW

Wat kan de GWW-sector leren van de gezondheidszorg? Op 9 maart 2021 organiseren we hierover samen met het Infra Innovatie Netwerk en het Innovatieatelier een online innovatiedebat. In een interview aan Infrasite vertelt Roel Brandt, regioadviseur bij Platform WOW, waarom je dit debat echt niet mag missen als je innovaties wilt opschalen. 

Leer hoe innovaties wijdverbreid raken

“Corona heeft een enorme impact op de zorg én de maatschappij, waardoor het echt noodzakelijk is om versneld te innoveren”, vertelt Roel. “En vervolgens moet dat wat goed werkt ook elders in de sector zo snel mogelijk worden overgenomen.” 

Volgens Roel zijn zulke leerpunten uit de corona-aanpak goed te vertalen naar de GWW-sector. Het gaat dan om lessen over de manier waarop innovaties wijdverbreid raken, in plaats van op plaatselijk of regionaal niveau blijven steken. “Dat vraagt het nodige van opdrachtgevers en opdrachtnemers, dus daarom willen we beide groepen bij het debat betrekken.”

Lees het hele interview op Infrasite.nl

Inschrijven

Of schrijf je nu in voor het innovatiedebat op 9 maart!