Webinar Programmatisch werken bij mijnbouwschade in Groningen

Ruimte voor snelle aanpak, innovatie én ontwikkeling

Aardbevingsbestendig bestemmingsplan (Appingedam), fotograaf Rob Poelenjee

Inhoud webinar

Op vrijdag 25 oktober zetten we de webinarreeks ‘De organisatie klaarstomen voor programmatisch werken’ voort, met dit keer een heel praktisch en actueel thema: de aanpak van mijnbouwschade in Groningen.

Tijdens dit webinar vertelt Jil Ligterink, Programmamanager Duurzaam Herstel bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), hoe programmatisch werken in de praktijk wordt gebracht bij het herstel van woningen in Groningen, die zijn beschadigd door gaswinning.

Vorig jaar is 2,2 miljard euro aanbesteed door het IMG voor het onderzoeken en herstellen van woningen die schade opliepen door de gaswinning. Hiermee is het project ‘Duurzaam Herstel’ de grootste publieke aanbesteding van 2023 (zie ook dit artikel in de Cobouw). De komende jaren worden tienduizenden huizen onderzocht, hersteld en versterkt tegen nieuwe aardbevingen. Hierbij moet niet alleen snel gewerkt worden, maar er zijn ook duurzame oplossingen nodig om de huizen beter te beschermen. Uniek aan dit project is de programmatische aanpak, die zorgt voor snelle actie én ruimte voor innovatie. Via een concurrentiegerichte dialoog met marktpartijen wordt gewerkt aan een schaalbare methodiek om woningen structureel te versterken.

Praktische informatie

Locatie
Microsoft Teams
Evenementdatum
25 oktober 2024
Tijd
9-10 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen met interesse is welkom om deel te nemen

Spreker

Jil Ligterink

Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Programmamanager Duurzaam Herstel

Over deze webinarreeks

Wanneer men aan ‘programmatisch werken’ denkt, komen vaak thema’s als andere vormen van aanbesteden, innovatie of publiek-private samenwerking naar voren. In deze webinarreeks, ‘De organisatie klaarstomen voor programmatisch werken’, ligt de focus echter vooral op de interne ontwikkeling van de organisatie zelf. 

Het volgende webinar in deze reeks is op 1 november en gaat over de programmatische werkwijze van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Har Coenen (manager afdeling Projectmanagement) licht toe hoe WBL tot deze aanpak is gekomen en hoe dit heeft geresulteerd in een vernieuwende manier van aanbesteden.

Webinar Programmatisch werken bij Waterschapsbedrijf Limburg