Infra Dialoog: Veranderen, hoe doe je dat?

Reeks Infra Dialogen 'Techniek alleen is niet genoeg'

Over deze dialoog

Techniek alleen is niet genoeg. Daar spraken we al eerder over in de Infra Dialoog van juni en onlangs nog in de Infra Lunchlezing van 2 oktober. Op 31 oktober vervolgen we de reeks met dit thema. We gaan dieper in op 'verandering'. Niets lijkt lastiger dan veranderen. Vaak is het bedenken van een nieuwe koers of missie, het willen voldoen aan nieuwe eisen niet het probleem.

De uitdaging begint past echt wanneer we in de praktijk van vandaag willen anticiperen op nieuwe opgaven. Hoe gaan we om met schaarste en dilemma’s? Hoe werken we samen en houden we oog voor elkaars perspectief? 

Inleiders van deze editie

Zoals altijd bestaat het format van de Infra Dialoog uit enkele korte pitches waarna we in kleine groepjes met elkaar ervaringen uitwisselen. De volgende vakgenoten leiden deze Infradialoog met een pitch in:

  • Susan van Hees, clustermanager bij BAM Infra. Susan is met haar teams dagelijks bezig met onder andere verduurzaming en innovatie binnen BAM en het ontwikkelen van samenwerken als een organisatiecompetentie.

  • Samantha Wicht, eigenaar Sams Advies, is expert in complexe samenwerkingen in de bouw en infra. Op een pragmatische en prikkelende manier laat ze zien hoe we door meer aandacht voor gedrag, houding en communicatie kunnen bijdragen aan succesvol samenwerken binnen en buiten jouw organisatie.

  • Hanneke van der Heijden, strategisch adviseur circulaire economie bij Gemeente Rotterdam.

Laat je inspireren door onze inleiders en ga in gesprek met vakgenoten. Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats. 

Over de reeks Techniek alleen is niet genoeg

In deze reeks onderzoeken we hoe technische oplossingen en innovaties niet op zichzelf staan, maar altijd in samenhang met menselijk gedrag, cultuur en samenwerking moeten worden bezien. Om de huidige opgaven in de infrasector het hoofd te bieden zijn naast techniek ook vertrouwen, ruimte voor leren, en leiderschap essentiële voorwaarden voor succes.

We bespreken hoe we de spanning tussen eigenbelang en maatschappelijk belang kunnen overbruggen en hoe we de kracht van samenwerking kunnen benutten. Daarnaast kijken we naar onze verbinding met de natuur en hoe deze een rol kan spelen in het creëren van duurzame infrastructuur.

Samen verkennen we hoe menselijke drijfveren en technische kennis samenkomen om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
31 oktober 2024
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals

Inleiders

Susan van Hees

Susan van Hees

BAM Infra Nederland

Clustermanager Commercial Business Development

Samantha Wicht

Platform WOW

Programmacoördinator Human Capital

Hanneke van der Heijden

Hanneke van der Heijden

Gemeente Rotterdam

Strategisch adviseur circulaire economie

Samenwerkingspartners