Symposium Brugbediening in de toekomst (wachtlijst)

Deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die werken bij weg- en waterbeherende overheden. 

Introductie

Heb je te maken met het bedienen van beweegbare bruggen? En wil je de veiligheid en doorstroming rondom bruggen verbeteren en vakgenoten ontmoeten? 

Deze bijeenkomst is vol. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar info@platformwow.nl

Op vrijdagochtend 27 september organiseert Platform WOW het symposium ‘Brugbediening in de Toekomst’. Dit is het vervolg op het symposium in april 2022

We staan samen stil bij de vraag: ‘hoe kunnen we in de toekomst nog veiliger bedienen?’ en ‘hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?’ waarbij de Landelijke Richtlijn Bediening Beweegbare Bruggen centraal staat. Sinds het symposium in 2022 is de richtlijn een aantal stappen verder gebracht. Kijk voor meer informatie over de landelijke richtlijn ook het webinar van 28 mei terug.

Let op: deze bijeenkomst is bedoeld voor mensen die werken bij weg- en waterbeherende overheden. 

Praktische informatie

Locatie
Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht
Evenementdatum
27 september 2024
Tijd
09.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders werkzaam bij de overheid
Contactpersoon WOW
Bart Hansma
Dagvoorzitter en verbinder

Programma

Het programma opent met een introductie over de toekomst van brugbediening als gevolg van nieuwe technologie en de rol van de landelijke richtlijn hierin. 

Van daaruit kan je in twee sessierondes kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • Jouke Rypkema (adviseur bij Intergo en één van de auteurs van de landelijke richtlijn) neemt je mee in de hoofdstukken mens-machine interface, zichtmiddelen en competenties waarbij je de eerste stappen zet in het toepassen van de richtlijn in jouw werkpraktijk.

  • Guido te Brake (Adviseur bij VHP en één van de auteurs van de landelijke richtlijn) neemt je mee in de hoofdstukken taakuitvoering, bediendesk en bedienruimte waarbij je de eerste stappen zet in het toepassen van de richtlijn in jouw werkpraktijk.

  • Een gemeente deelt ervaringen met het toepassen van nieuwe sensoring technieken en het effect op de veiligheid en doorstroming. Van daaruit verkennen we de mogelijke implicaties voor jouw werkpraktijk.

  • Het programma Smart Patrol (Rijkswaterstaat) stimuleert innovaties in het scheepvaartverkeer- en watermanagement. In deze workshop duiken we in het onderwerp slagboomnegatie en innovaties om dat tegen te gaan. Na afloop is er de mogelijkheid aan te sluiten bij een werkgroep slagboomnegatie.

We sluiten de bijeenkomst af met een lunch.

Organisator