Infra Dialoog: Bouwen met composiet

Introductie

Op donderdag 25 april organiseren we de Infradialoog. Sinds begin dit jaar leggen we met regelmaat de focus op materialen (asfalt, hout, beton) en hoe het gebruik van materialen kan bijdragen aan het verduurzamen van de infra-sector. In de editie van april staat composiet centraal. 

Duurzaam composiet

Composiet als vezel versterkt kunststof heeft zijn weg naar de infra-sector en GWW al gevonden. Denk aan sluisdeuren, damwandplanken of bruggen(dekken). Eigenschappen zoals weersbestendigheid, lichtgewicht en grote ontwerp-vrijheid maken composiet een aantrekkelijk alternatief voor staal of beton. Bij de productie is het mogelijk om gerecycled kunststof te verwerken. Composieten worden nog niet op grote schaal toegepast. Waarom is dit? Maakt onbekend soms onbemind? Ga hierover in gesprek met vakgenoten op gebied van techniek, inkoop en beheer. 

Inleiders van deze editie

Zoals altijd bestaat het format van de Infra Dialoog uit enkele korte pitches waarna we in kleine groepjes met elkaar ervaringen uitwisselen. De volgende vakgenoten leiden deze Infra Dialoog met een pitch in:

  • Joost van den Berg, algemeen directeur bij de brancheorganisatie CompositesNL. Joost heeft ervaring in de maakindustrie en zet zich nu in om de belangen te behartigen van partijen betrokken bij de ontwikkeling, fabricage, onderhoud en het hergebruik van composieten. 
  • Ami Alhyane, senior adviseur civiel bij Gemeente Lansingerland. Amil is onderdeel van het beheerteam van de gemeente en heeft zowel positieve als negatieve ervaringen met het toepassen van nieuwe materialen in zijn areaal. 
  • Matthijs Raak, directeur van FiberCore, producent van composieten voor de bouw en infra. Ontwikkelen concepten voor het opwaarderen, levensduur verlengen en versterken van brugconstructies.

Om 09.00 uur vindt de plenaire terugkoppeling plaats.

Heeft composiet de toekomst? En welke stappen moeten we zetten volgens jou? Laat je inspireren door onze inleiders en ga in gesprek met vakgenoten tijdens deze Infradialoog over bouwen met composiet. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
25 april 2024
Tijd
08.00 - 09.15 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Infraprofessionals
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Inleiders

Joost van den Berg
Joost van den Berg
CompositesNL
Algemeen directeur
Matthijs Raak
Matthijs Raak
FiberCore Europe
Algemeen Directeur

Samenwerkingspartners