Webinar Think Big Act Small: Waar beweegt de Nederlandse watersector zich naartoe?

Laatste aflevering uit deze reeks
Fotograaf: Henk Ganzeboom

Fotograaf: Henk Ganzeboom

In de zesde en laatste aflevering in deze reeks kijken we vooruit. Waar beweegt de Nederlandse watersector zich naartoe, met alle ontwikkelingen van dit moment? Welke ideeën en concepten gaan ons helpen, zodat we verschillende oplossingen in elkaar kunnen schuiven? En welke rol spelen we daar zelf eigenlijk in?

Hoe houden we gezamenlijk de zuivering van ons rioolwater uitvoerbaar? En ons oppervlaktewater schoon? Het is tijd voor een nieuw frame. Eentje waarin meerdere uitdagingen aangepakt worden en de betrokken stakeholders veel beter kunnen samenwerken.

Patrick Blom, programma manager Circulaire Economie bij Waterschap Vallei en Veluwe, werkt graag naar die nieuwe wereld toe. Aquathermie, biogas uit zuiveringsslib en bio based materialen kweken en deze ook gebruiken, zijn innovatieve haakjes waar hij enthousiast van wordt. Hij heeft ruime ervaring met samenwerken en is betrokken bij onder ander de circulaire RWZI Terwolde.

De visie van onze tweede gast, Li An Phoa, is te vatten in twee woorden: Drinkable Rivers. De waterkwaliteit van onze rivieren moet drastisch omhoog, om die doelstelling te behalen. Li An, spreekt, doceert en noemt zichzelf ‘professionele wandelaar’. Zij maakt haar ambitie graag tastbaar en liep 1061 kilometer langs de Maas, vanaf de bron tot helemaal naar de Noordzee. Zij prikkelt ons met een verfrissende visie.

Praktische informatie

Locatie
Teams
Evenementdatum
22 december 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
geen
Doelgroep
Iedereen met interesse in waterbeheer
Contactpersoon WOW
Rudy van Beurden
Rudy van Beurden
Presentator

Sprekers

Patrick Blom
Patrick Blom
Waterschap Vallei en Veluwe
Opgavemanager Duurzaam vernieuwen
Li An Phoa
Li An Phoa
Drinkable Rivers
Founder
Droogte
Terugkijken: Think Big, Act Small, een oproep voor de Nederlandse watersector
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: waterwebinar #2: Water in en om onze veeleisende steden
Weersextremen en de watersector
Kijk terug: webinar Innoveren en digitaliseren in de watersector
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: Energie opwekken uit water
Afvalwater
Terugkijken webinar Grondstoffen terugwinnen uit afvalwater
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: webinar Waar beweegt de Nederlandse watersector zich naartoe?