Water webinar reeks: Think Big, Act Small

Zes prikkelende webinars over praktische, inspirerende ontwikkelingen in de Nederlandse watersector.

Droogte zomer 2018 - Stuw Grave, Marc C.M. Schols

Een oproep voor de Nederlandse watersector

Klimaatverandering is een langetermijn uitdaging, een probleem van morgen. En hoewel we weten dat het dringend is om deze aan te pakken, zijn er toch veel zaken die we vandaag nog belangrijker vinden. Voor veel mensen is klimaatverandering te groot, te complex en ze verliezen het vertrouwen in wat zij zelf kunnen doen. Maar iedereen kan iets doen, aldus "klimaatgeneraal" Tom Middendorp, de inspirator voor deze webinarreeks Think Big, Act Small. In deze video deelt hij zijn oproep voor de Nederlandse watersector. 

Volledige videoboodschap van Tom Middendorp (13 min)

"Denk groot, handel klein en begin ergens. Kijk eerst naar het groote plaatje: wat moet er veranderen? En kijk dan lokaal: wat is jouw expertise en invloedssfeer? Wat kan jij veranderen? Laten we gewoon beginnen, want als een paar miljard mensen een kleine bijdrage leveren, dan is dat samen een hele grote beweging. We hebben een enorm vermogen om te innoveren, als we onze zinnen er maar op zetten."

Collega's uit de watersector aan het woord

In zes webinars in het najaar van 2023, komen verschillende collega’s uit de watersector aan het woord over hoe zij het doen. Denk aan het borgen van de waterkwaliteit, energie opwekken vanuit zoet en zout water en waterberging, maar ook hittestress, recreatie en stedelijk water. Hoe gaan we hier als beheerders mee om?

In elk webinar is er ruimte voor een live Q+A met de sprekers. Schrijf je in en sluit aan: vrijdagochtend van 9 tot 10 met host Rudy van Beurden en steeds twee sprekers uit de watersector.

Droogte
Terugkijken: Think Big, Act Small, een oproep voor de Nederlandse watersector
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: waterwebinar #2: Water in en om onze veeleisende steden
Weersextremen en de watersector
Kijk terug: webinar Innoveren en digitaliseren in de watersector
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: Energie opwekken uit water
Afvalwater
Terugkijken webinar Grondstoffen terugwinnen uit afvalwater
Weersextremen en de watersector
Terugkijken: webinar Waar beweegt de Nederlandse watersector zich naartoe?