Webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?

Introductie

Platform WOW, CROW Essit en Managing Public Space (MPS) organiseren een reeks met de benaming ‘De Beheerders van de toekomst'. Op vrijdag 17 november continueren we de reeks met het webinar 'Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?'. Hoe vinden we aansluiting tussen de strategisch beheerder en de operationeel beheerder? In dit webinar geven we met casuïstiek kleur en inhoud aan impact van ontwikkelingen. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
17 november 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders/beleidsmakers/afdelingshoofden die actief zijn in de keten van beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Sprekers

Sander Sieswerda

Oxand Nederland

Arie Oskam

CROW

Docent assent management CROW

Marco Hofman

Provincie Noord-Holland

Strategisch adviseur beheer

Aanleiding reeks

Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor  beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

Tijdens de vier webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen.

Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Kijk terug: webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugblik Slotbijeenkomst De Beheerders van de toekomst

Samenwerkingspartners

Logo Platform WOW
Logo CROW Essit
Logo Managing Public Space