Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?

Introductie

Platform WOW, CROW Essit en Managing Public Space (MPS) organiseren een reeks met de benaming ‘De Beheerders van de toekomst'. Op vrijdag 3 november continueren we de reeks met het webinar 'Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?' We verkennen vanuit verschillende blikvelden de vraag ‘wat is strategisch beheer’ en ‘wie zijn de strategisch beheerders’? Ook geven we in dit webinar inzicht in wat er nog ontwikkeld of wetenschappelijk onderzocht moet worden. Wat hebben de strategisch beheerders straks nodig? 

Sprekers

  • Hoe wordt het spanningsveld tussen bestuurders en ambtelijke organisatie zichtbaar op gebied van beheer? door Jaap Meindersma vanuit de Gemeente Haarlem en Zandvoort 
  • Strategisch beheer vanuit de theorie (iAMPro gedachtegoed), vertaling van inhoudelijke doelstellingen naar competenties en rollen door Simon Buwalda van CROW
  • Strategisch beheer vanuit de wetenschap door Wendy Tan namens Wageningen University en Research en Managing Public Spaces. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
3 november 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders/beleidsmakers/afdelingshoofden die actief zijn in de keten van beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Aanleiding reeks

Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor  beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

Tijdens de vier webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen.

Sprekers

Jaap Meindersma

Gemeente Haarlem en Zandvoort

Directeur Fysiek Domein

Simon Buwalda

CROW

Kenniswerker / projectmanager

Wendy Tan

Wageningen University & Research

Senior docent en researcher

Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Kijk terug: webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugblik Slotbijeenkomst De Beheerders van de toekomst

Samenwerkingspartners