Webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?

Introductie

Platform WOW, CROW Essit en Managing Public Space (MPS) organiseren een reeks met de benaming ‘De Beheerders van de toekomst'. Op vrijdag 10 november continueren we de reeks met het webinar 'Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?'.

Impact van de ontwikkelingen rondom operationeel beheer

Wat is het beeld van operationeel beheer? Zijn dat ‘de mannen en vrouwen die met het hesje’ buiten staan? De taken rondom operationeel beheer veranderen. Bijvoorbeeld meer datagedreven werken, maar ook duurzamer en circulairder werken. Wat vraagt dit van de toekomstige operationeel beheerders? In dit webinar bekijken we de impact van ontwikkelingen rondom operationeel beheer door een veranderende context.

Sprekers

  • Datagedreven assetmanagement, van data naar informatie/kennis door Fred Westenberg van Ingenieursbureau Westenberg
  • Van assetmanagement naar waardegericht beheer en onderhoud door Sara Sprong namens de Gemeente Wijk bij Duurstede
  • Nieuwe inzichten in beheer: Sociaal beheer door Astrid van Voorst namens de Gemeente Zwolle

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
10 november 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders/beleidsmakers/afdelingshoofden die actief zijn in de keten van beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Aanleiding reeks

Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor  beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

Tijdens de vier webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen.

Sprekers

Fred Westenberg
Fred Westenberg
Platform Bruggen
Voorzitter
Sara Sprong
Sara Sprong
Gemeente Wijk bij Duurstede
Strategisch adviseur beheer openbare ruimte en participatie
Astrid van Voorst
Astrid van Voorst
Gemeente Zwolle
Projectmanager
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Kijk terug: webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugblik Slotbijeenkomst De Beheerders van de toekomst

Samenwerkingspartners

Platform WOW
CROW Essit
Managing Public Space