Webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?

Introductie

Platform WOW, CROW Essit en Managing Public Space (MPS) organiseren een reeks met de benaming ‘De Beheerders van de toekomst'. Op vrijdag 6 oktober trappen we de reeks af. De volgende vragen passeren de revue: 

  • Wie is de beheerder nu en wat is beheer nu? 
  • Waar staan we / waar komen we vandaan
  • Welke uitdagingen spelen er nu en wat komt op ons af?
  • En wie is de beheerder van de toekomst dan?

Pjotr Mak introduceert namens Platform WOW het webinar. Ton Hesselmans geeft vanuit MPS een inleiding op het thema en presenteert de resultaat van de enquête van Wageningen University over het beeld van de beheerder. Vervolgens neemt Wiebe Oosterhoff het woord en vertelt meer over Next beheer: met welke stappen kan het werkveld zich ontwikkelen om de nieuwe opgaven op te pakken? Esther Dekker - de Klein geeft een inzicht in de ontwikkeling van assetmanagement, gezien vanuit beheerorganisatie Stadswerk072 van gemeente Alkmaar.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
6 oktober 2023
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders/beleidsmakers/afdelingshoofden die actief zijn in de keten van beheer van de openbare ruimte en infrastructuur.
Contactpersoon WOW
Pjotr Mak
Projectleider Assetmanagement en V&R

Aanleiding reeks

Het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur is een uitdagend werkveld. Denk aan grote vervangings- en renovatieopgaven, transities op het gebied van klimaat en energie, een beperkte fysieke ruimte en de beschikbaarheid van vakmensen. Voor  beheerders een hele kluif. In deze webinars bespreken we hoe het werkveld, van strategisch tot en met operationeel, zich gaat ontwikkelen om deze uitdagingen bij te blijven.

Tijdens de vier webinars pellen we elke laag af: strategisch, tactisch en operationeel. We geven een doorkijkje naar de toekomst: wat gaat er veranderen voor elk van deze organisatieniveaus? En welke ontwikkeling vraagt dat van de beheerders? Elk van deze ontwikkelingen staat natuurlijk niet op zichzelf: beheerders moeten hierin gezamenlijk, met andere afdelingen én met de belanghebbenden optrekken om het beste resultaat te halen. Hiervoor moeten de doelen en werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. En dan ontbreekt het vaak aan een gedeeld beeld van wat beheer allemaal inhoudt of kan betekenen.

Sprekers

Pjotr Mak

Platform WOW en Platform Bruggen

Projectleider Assetmanagement en V&R

Ton Hesselmans

CROW

Senior programma manager

Wiebe Oosterhoff

Gemeente Rotterdam

Strategisch adviseur stedelijk beheer

Esther Dekker - de Kleijn

Stadswerk072

Assetmanager Beheerder Openbare Ruimte

Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: Webinar Wie zijn de Strategisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugkijken: webinar Wie zijn de Operationeel beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Kijk terug: webinar Wie zijn de Tactisch beheerders van de toekomst?
Assetmanagement
Terugblik Slotbijeenkomst De Beheerders van de toekomst

Samenwerkingspartners