Regionale bijeenkomst in Noord-Holland over de vijf nieuwe circulaire proeftuinen

Introductie

Op 12, 13 en 18 april presenteert BouwCirculair vijf nieuwe circulaire proeftuinen. Deze zijn onderdeel van het onderzoeksprogramma van BouwCirculair. Op woensdag 12 april vindt dit plaats in het provinciehuis Noord-Holland. Proeftuinen zijn niet alleen nodig om innovaties mogelijk te maken, het zijn ook plekken waar koplopers in vraag en aanbod elkaar ontmoeten en waar kennis wordt gedeeld. In de proeftuinen werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen aan het onderzoeken van duurzame alternatieven voor lineaire materialen en methoden. Met als doel dat deze nieuwe producten worden toegepast. 

De opgedane ervaringen uit de proeftuinprojecten vertalen we naar lessen en regels die ons helpen om de circulaire toekomst dichterbij te brengen. De eerste proeftuin met cementloos beton voor bestrating is succesvol afgerond. Nu start BouwCirculair met een vijftal nieuwe proeftuinen:

Beton met minder CO2-emissies
1. Proeftuin geopolymeerbeton in constructieve toepassingen

Asfalt met minder primaire grondstoffen
2. Proeftuin Asfalt SMA met 30% PR
3. Proeftuin Biobased asfalt

Wegfundering met minder betongranulaat 
4. Proeftuin Wegfundering met minerale reststof
5. Proeftuin Menggranulaat met minder betongranulaat (<50%)

BouwCirculair zoekt naar opdrachtgevers die willen participeren in een of meerdere proeftuinen. Wil je graag ter plekke meer horen over de mogelijkheden? Bezoek dan een van de drie regionale bijeenkomsten waarin de proeftuinen worden toegelicht en ingericht.

Praktische informatie

Locatie
Provinciehuis Noord-Holland, Houtplein 33 2012 DE Haarlem
Evenementdatum
12 april 2023
Tijd
09.00 - 12.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Overheden/opdrachtgevers (gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk)
Contactpersoon
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Samenwerkingspartners