Regionale bijeenkomst in Noord-Brabant over de vijf nieuwe circulaire proeftuinen

Introductie

Op donderdag 13 april presenteert BouwCirculair, samen met Platform WOW, vijf nieuwe circulaire proeftuinen in het provinciehuis in 's Hertogenbosch. In de proeftuinen werken opdrachtgevers en opdrachtnemers samen aan het onderzoeken van duurzame alternatieven voor lineaire materialen en methoden. Met als doel dat deze nieuwe producten worden toegepast. 

De proeftuinen zijn onderdeel van het onderzoeksprogramma van BouwCirculair en belangrijk om innovaties mogelijk te maken. Tegelijkertijd zijn het plekken waar koplopers in vraag en aanbod elkaar ontmoeten en waar kennis wordt gedeeld. Voor de proeftuinen worden opdrachtgevers gezocht die willen participeren. Wil je graag meer horen over de mogelijkheden? Bezoek dan een van de regionale bijeenkomsten waarin de proeftuinen worden toegelicht en ingericht.

Proeftuinen

Beton met minder CO2-emissies
1. Proeftuin geopolymeerbeton in constructieve toepassingen

Asfalt met minder primaire grondstoffen
2. Proeftuin Asfalt SMA met 30% PR
3. Proeftuin Biobased asfalt

Wegfundering met minder betongranulaat 
4. Proeftuin Wegfundering met minerale reststof
5. Proeftuin Menggranulaat met minder betongranulaat (<50%)

De eerste proeftuin met cementloos beton voor bestrating is succesvol afgerond. Ook de ervaringen uit de nieuwe proeftuinprojecten worden doorvertaald naar lessen en regels die helpen om de circulaire toekomst dichterbij te brengen!

Praktische informatie

Locatie
Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1 5216 TV 's-Hertogenbosch
Evenementdatum
13 april 2023
Tijd
09.00 - 12.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Overheden/opdrachtgevers (gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk)
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Samenwerkingspartners