Bijeenkomst biobased asfalt in Vlissingen (live)

Foto: CHAPLIN

Foto: CHAPLIN

Introductie

Is dit het meest duurzame stukje weg ter wereld? Een proefvak waarvan zowel de onderlaag, de tussenlaag als de toplaag uit biobased asfalt bestaat, gelegen in Vlissingen.

Om de klimaatdoelstellingen te halen is de transitie naar een groene, CO2 neutrale economie noodzakelijk. Biobased circulaire innovaties zijn daarin essentieel. Circular Biobased Delta heeft in samenwerking met de aannemer en overheden door het hele land proefvakken met biobased asfalt gerealiseerd.

Met dit mooie voorbeeld willen zij graag andere overheden inspireren om hiermee aan de slag te gaan en handvatten te geven hoe dit op te pakken.

Ben je benieuwd hoe dit tot stand is gekomen en hoe dit in jouw voordeel kan werken? Op donderdag 23 maart organiseren we een fysieke bijeenkomst met het programma CHAPLIN, de provincie Zeeland en de aannemer H4A. We starten met een gezamenlijke lunch, de betrokken partijen delen hun kennis en ervaring en we sluiten de middag af met een bezoek aan het proefvak. 

Download de locatiebeschrijving van het proefvak

Google maps link naar het proefvak

De sprekers

  • Joop Groen vertelt namens het programma CHAPLIN hoe zij het asfalt hebben ontwikkeld en welke voordelen er zijn bij toepassing. 
  • Martijn Verschuren vertelt namens aannemer H4A over het ontstaan van het toepassen van lignine in asfalt en wat er procesmatig is bereikt door het asfalt in de praktijk toe te passen.
  • Wilko Heij vertelt namens de provincie Zeeland over de ervaringen die zijn opgedaan door het toestaan van het biobased asfalt op de openbare weg. 

Sluit aan en ontmoet ook mede-wegbeheerders, werkzaam bij de overheid. We zien ernaar uit je te ontmoeten, 23 maart in Vlissingen.

Praktische informatie

Locatie
Waterschap Scheldestromen, Kanaalweg 1, 4337 PA Middelburg
Evenementdatum
23 maart 2023
Tijd
12.30 - 16.00 uur (incl. lunch)
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders werkzaam bij de overheid
Contactpersoon WOW
Daniël Schaaf
Daniël Schaaf
Regioadviseur Platform WOW

Sprekers

Wilko Heij
Wilko Heij
Provincie Zeeland
Asset specialist verhardingen Provincie Zeeland
Martijn Verschuren
Martijn Verschuren
H4A
Manager Business Development
Joop Groen
Joop Groen
Circular Biobased Delta (CBBD)
Programma directeur

Organisator

Platform WOW