Lunchlezing Bruggen: hoe houden we het leuk bij arbeidsmarktkrapte?

Foto: HENDRIKS FOTOGRAFIE

Foto: HENDRIKS FOTOGRAFIE

Introductie

Samen met Platform Bruggen organiseren we op woensdag 18 januari de eerstvolgende lunchlezing Bruggen. Het thema van deze middag is arbeidsmarktkrapte. Er is heel veel werk te doen én tegelijkertijd groeit het tekort aan personeel. Hoe houden we het leuk en werkbaar met het tekort aan collega’s in de infra? Kunnen we sectorbrede oplossingen vinden? 

Tijdens de lezing brengen we een verdieping aan op het thema. Denk aan het (blijven) boeien van medewerkers maar ook het simpelweg realiseren van een project buiten terwijl je dealt met de krapte. Hoe werkt dat in de praktijk? Het werk buiten moet tenslotte gewoon door. Ook zoomen we in op sociale veiligheid en diversiteit in de bouw- en infrasector.

Na deze lezing heb je je blik verruimd op dit thema en heb je praktische handvatten hoe je met de krapte om kunt gaan. 

De sprekers en de insteek van hun verhaal op 18 januari: 

  1. Marcel Doze, projectmanager renovatie Kooybrug en draaibrug Montfoort (KooyMont). Marcel werkt samen met Rijkswaterstaat in een bouwteam en deelt in de lezing hoe zij in het team omgaan met arbeidsmarktkrapte.

  2. Gerthé Klaassens, directeur bedrijfsvoering bij SealteQ. SealteQ beschermt en behoudt civieltechnische, infrastructurele en industriële bouwwerken evenals vastgoedobjecten in de woningbouw- en utiliteitssector. Gerthé is vooruitstrevend in binden en boeien van medewerkers, inclusief het intern opleiden.

  3. Yacintha Mulder, Business Unit Manager bij TAUW Nederland en enthousiast lid van de werkgroep ‘Hee, ben jij oké?’ Een initiatief op het gebied van diversiteit, inclusie en sociale veiligheid in de bouw- en infrasector. Yacintha deelt samen met Winansa Blyer, werkzaam bij BAM en ook lid van de werkgroep, de ingrediënten voor een veilige werksfeer. 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
18 januari 2023
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van infrastructurele objecten
Contactpersoon WOW
Romana Oosterbeek
Romana Oosterbeek
Eventmanager en communicatieadviseur

Sprekers

Marcel Doze
Marcel Doze
Combinatie VolkerRail, van Hattum en Blankevoort en Vialis met RWS
Projectmanager renovatie Kooybrug en draaibrug Montfoort (KooyMont)
Yacintha Mulder
Yacintha Mulder
TAUW Nederland
Business Unit Manager
Winansa Blyer
Winansa Blyer
Royal BAM
Application Consultant
Gerthé Klaassens
Gerthé Klaassens
SealteQ
Directeur bedrijfsvoering

Samenwerkingspartners