Community of Practice (alleen voor overheden)

Elkaar ontmoeten rondom je vak

Introductie

Heb jij ook zin om nieuwe vakgenoten te ontmoeten en tegelijkertijd je eigen kennis en ervaring te delen? In de Week van de WOW-factor van 1 tot en met 5 november starten we met een aantal Communities of Practice (CoP). Hierin kom je met acht tot vijftien vakgenoten bij de overheid (rijk, provincies, gemeenten, drinkwaterbedrijven, havenbedrijven en waterschappen) samen om ervaringen met elkaar uit te wisselen en kennis te delen. 

De CoP's worden begeleid door een professional en draaien rondom de 'practice', oftwel de beoefening van je vak. Aan de hand van concrete cases wissel je kennis en ervaring met je vakgenoten uit, zonder dat daarbij van tevoren precies vaststaat wat eruit moet komen. Maar natuurlijk hopen we dat deze communites of practice het startpunt zullen zijn van waardevolle samenwerkingen. De CoP is voor iedereen, of je nu al 40 jaar ervaring hebt of net start in een bepaald vakgebied. Juist de diversiteit maakt dat er veel van elkaar geleerd kan worden.

We beginnen de Communities of Practice in de Week van de WOW-factor met een online sessie. Uiteraard houdt niks jullie tegen om, zodra de situatie rondom COVID19 dit weer toelaat, in een fysieke variant met elkaar verder te gaan!

Zo doe je mee

Schrijf je in en geef aan wat je functie is. Op basis van de inschrijvingen gaan we de vakgebieden voor de CoP's bepalen. Dit kan 'assetmanagement' zijn, 'dijkversterking', 'artificial intelligence', of iets heel anders. We zullen voor iedereen proberen een geschikte match te vinden, maar er moeten natuurlijk wel genoeg collega's meedoen om een CoP te vormen. In september laten we je weten of dit voor jouw vakgebied gelukt is en gaan we op zoek naar een geschikte datum in de Week van de WOW-factor.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
1 november 2021
Kosten
Geen
Doelgroep
Ambtenaren die op de een of andere manier in zijn werk betrokken is bij (vaar)weg- of waterbeheer
Contactpersoon
Ronald Wielinga
Ronald Wielinga
Verbinder

Over dit evenement

In de afgelopen jaren hebben al honderden collega’s bij de Meeloopdagen over de schouder van een vakgenoot meegekeken. Het mooie van deze meeloopdagen is dat vooraf niet precies vast staat wat eruit gaat komen en het achteraf vaak het startpunt is van een waardevolle samenwerking.

Gelukkig kunnen we mondjesmaat weer fysiek aan het werk, maar voor 2021 lijken meeloopdagen te vroeg te komen. Daarom organiseren we dit fantastische alternatief, dat weliswaar online begint, maar uit kan lopen tot nieuwe mooie en duurzame samenwerkingen, zowel online als fysiek.

Week van de WOW-factor
Kennis-absorbeer-dag: kies jouw webinar uit
Week van de WOW-factor
WOW-dag 2021