"Ik heb me ingeschreven voor een CoP omdat ik graag in gesprek kom met collega’s over praktijkissues."

Jeroen van Alphen schreef zich in voor een Community of Practice (CoP). Hiermee kom je op een informele en kleinschalige manier samen met een besloten groep (vaar)weg- of waterbeheerders. Je wisselt ervaringen en kennis uit rondom een gedeeld thema/vakgebied. Een mooi alternatief voor de jaarlijkse Meeloopdagen waaruit altijd weer blijkt dat er honderden professionals een kijkje bij de (over)buren willen nemen. We vroegen Jeroen wat hem motiveerde om zich in te schrijven voor een CoP.

Kun je meer vertellen over jouw werk en wat je motiveerde om je in te schrijven voor een CoP?

Ik ben omgevingsmanager binnen een IPM-team bij Waterschap Hollandse Delta. Ik heb me ingeschreven voor een CoP omdat ik graag in gesprek kom met collega’s over praktijkissues waar wij binnen ons Omgevingsteam binnen het waterschap niet uitkomen. En benieuwd ben naar de ervaringen van anderen. Die helpen je scherp te houden. Denk aan stakeholdermanagement en conditionering projecten met betrekking tot rioolzuiveringsinstallaties, rioolgemalen en/of rioolpersleidingen. En wellicht kom ik achter nieuwe zaken waar anderen al verder mee zijn.

Wat hoop je te bereiken met jouw deelname aan een CoP?

Het zou mooi zijn als er een flexibel netwerk kan ontstaan. Dat kan variëren tussen elkaar mailen of echt op locatie meedenken over een concreet vraagstuk.

Welke kennis wil je zelf graag inbrengen in een CoP en hiermee vakgenoten helpen? 

Ik neem tien jaar ervaring mee met omgevingsmanagement in projecten gericht op dijkversterking, watersystemen inclusief KRW en waterketen (rioolzuiveringsinstallaties en rioolpersleidingen).

Wie hoop je dat nog meer mee doen?

Omgevingsmanagers en adviseurs omgeving binnen gemeenten, provincies, waterschappen en Rijkswaterstaat.

Lees je dit en ben je zelf ook enthousiast geworden? Schrijf je dan in en geef aan wat jouw interesse/vakgebied is. Dit kan in de richting waar Jeroen naar op zoek is of iets totaal anders. Op basis van de inschrijvingen bepalen we de vakgebieden voor de CoP’s. De eerste ontmoetingen vinden plaats in de Week van de WOW-factor (1-5 november).

Inschrijven 

Neem contact op met Jeroen

Jeroen van Alphen
Jeroen van Alphen
Waterschap Hollandse Delta
Omgevingsmanager