Verdiepingssessie Natuurvriendelijke oevers op schaal aanleggen in de praktijk

Introductie

Duurzame en natuurvriendelijke oevers hebben de toekomst. Naast milieuvriendelijker zijn ze met een uitgekiend beheer en onderhoud niet duurder dan conventioneel aangelegde oevers en leveren ze een stevige bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit. Maar hoe zorgen we samen voor een duurzamer en toekomstbestendig beheer? 

Op 20 mei namen we deze vraag in een eerste verkennende sessie onder de loep (je kunt de sessie hier terugkijken). Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni organiseren we samen met Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland drie verdiepingssessies waarin we verschillende aspecten van het werken met duurzame oevers verder uitwerken.

In deze sessie op maandag 28 juni van 16.00 - 17.00 licht Teun Molenaar van Waterschap Zuiderzeeland aan de hand van verschillende voorbeelden toe, wat je in de praktijk van de aanleg van natuurvriendelijke oevers tegenkomt, onder meer in onderhandeling met agrariërs. Zijn organisatie legt de meeste kilometers natuurvriendelijke oevers aan van heel Nederland.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 juni 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Doelgroep
Waterbeheerders, gemeenten, Rijkswaterstaat en provincies
Contactpersoon
Willem de Kock
Willem de Kock
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Programma

Na de presentatie van Teun Molenaar is er uitgebreid ruimte om op de vragen van de deelnemers in te gaan.

Sprekers

Teun Molenaar
Teun Molenaar
Waterschap Zuiderzeeland
Projectmanager

Samenwerkingspartners

Rijkswaterstaat
Platform WOW
Waterschap Zuiderzeeland
Duurzaamheid
Terugkijken: Verkennende bijeenkomst De oever van de toekomst
Duurzame oevers
Terugblik verdiepingssessie onderzoek kansen en opbrengsten duurzame oevers
Duurzame oevers
Terugblik verdiepingssessie natuurvriendelijke oevers op schaal aanleggen in de praktijk
Duurzaamheid
Terugblik verdiepingssessie Internationaal perspectief en beslisboom voor natuurvriendelijke oevers