Verdiepingssessie Onderzoek kansen en opbrengsten duurzame oevers

Introductie

Duurzame en natuurvriendelijke oevers hebben de toekomst. Naast milieuvriendelijker zijn ze met een uitgekiend beheer en onderhoud niet duurder dan conventioneel aangelegde oevers en leveren ze een stevige bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit. Maar hoe zorgen we samen voor een duurzamer en toekomstbestendig beheer? 

Op 20 mei namen we deze vraag in een eerste verkennende sessie onder de loep (je kunt de sessie hier terugkijken). Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni organiseren we samen met Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland drie verdiepingssessies waarin we verschillende aspecten van het werken met duurzame en natuurvriendelijke oevers en verder uitwerken.

In deze sessie op maandag 28 juni van 09.00 - 10.00 uur vertelt Richard Pool van Rijkswaterstaat ons over de duurzaamheid en kosten die verschillende duurzame oevers met zich meebrengen op basis van een recent onderzoek door RHDHV in opdracht van Rijkswaterstaat. Dit doet hij aan de hand van onder meer de MKI (MilieuKostenIndicator) en LCC (Life Cycle Costing) aspecten.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 juni 2021
Tijd
09.00 - 10.00 uur
Doelgroep
Waterbeheerders, gemeenten, Rijkswaterstaat en provincies
Contactpersoon WOW
Willem de Kock
Willem de Kock
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Sprekers

Richard Pool
Richard Pool
Rijkswaterstaat
Adviseur

Samenwerkingspartners

Rijkswaterstaat
Platform WOW
Waterschap Zuiderzeeland