Verdiepingssessie Internationaal perspectief en beslisboom voor natuurvriendelijke oevers

Introductie

Duurzame en natuurvriendelijke oevers hebben de toekomst. Naast beter voor het milieu zijn ze met een uitgekiend beheer en onderhoud niet duurder dan conventioneel aangelegde oevers en leveren ze een stevige bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit. Maar hoe zorgen we samen voor een duurzamer en toekomstbestendig beheer? 

Op 20 mei namen we deze vraag in een eerste verkennende sessie onder de loep (je kunt de sessie hier terugkijken). Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni organiseren we samen met Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland drie verdiepingssessies waarin we verschillende aspecten van het werken met duurzame oevers verder uitwerken.

In deze sessie op dinsdag 29 juni van 16:00 - 17:00 gaat Jos Wieggers van Rijkswaterstaat verder in op de kansen en risico’s van natuurvriendelijke oevers voor beheerders. Jos neemt onder meer zijn internationale ervaringen mee vanuit de PIANC-groep en vertelt over een beslisboom die je als waterbeheerder vanaf eind 2021 kunt gebruiken om te besluiten welk type oever je het beste kunt kiezen in welke situatie.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
29 juni 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Doelgroep
Waterbeheerders, gemeenten, Rijkswaterstaat en provincies
Contactpersoon WOW
Willem de Kock
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Sprekers

Jos Wieggers

Rijkswaterstaat

Programma's Projecten en Onderhoud

Jos Wieggers

Samenwerkingspartners

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Platform WOW - Water ontmoet Water en Weg ontmoet Weg
Logo Waterschap Zuiderzeeland