Verdiepingssessie Natuurvriendelijke oevers op schaal aanleggen in de praktijk

Introductie

Duurzame en natuurvriendelijke oevers hebben de toekomst. Naast milieuvriendelijker zijn ze met een uitgekiend beheer en onderhoud niet duurder dan conventioneel aangelegde oevers en leveren ze een stevige bijdrage aan de verbetering van de biodiversiteit. Maar hoe zorgen we samen voor een duurzamer en toekomstbestendig beheer? 

Op 20 mei namen we deze vraag in een eerste verkennende sessie onder de loep (je kunt de sessie hier terugkijken). Op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni organiseren we samen met Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland drie verdiepingssessies waarin we verschillende aspecten van het werken met duurzame oevers verder uitwerken.

In deze sessie op maandag 28 juni van 16.00 - 17.00 licht Teun Molenaar van Waterschap Zuiderzeeland aan de hand van verschillende voorbeelden toe, wat je in de praktijk van de aanleg van natuurvriendelijke oevers tegenkomt, onder meer in onderhandeling met agrariërs. Zijn organisatie legt de meeste kilometers natuurvriendelijke oevers aan van heel Nederland.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
28 juni 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Doelgroep
Waterbeheerders, gemeenten, Rijkswaterstaat en provincies
Contactpersoon WOW
Willem de Kock
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Sprekers

Teun Molenaar

Waterschap Zuiderzeeland

Projectmanager

Teun Molenaar

Samenwerkingspartners

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Platform WOW - Water ontmoet Water en Weg ontmoet Weg
Logo Waterschap Zuiderzeeland