Praktijkcollege Smart Mobility - risicogestuurd werken

Introductie

Op vrijdag 8 oktober 09.30 - 11.00 uur organiseren we het eerste praktijkcollege in de nieuwe reeks praktijkcolleges 'Smart Mobility voor je laten werken' met als onderwerp risicogestuurd werken.

We gaan in op de vraag hoe risicogestuurd werken, op basis van slimme technische mobiliteitsoplossingen, de verkeersveiligheid bevordert. Hierbij staat centraal hoe je dit als wegbeheerder organiseert. Duidelijk is dat het meer samenwerking op verschillende niveaus betekent, maar ook gebruik maken van slimme technologieën en data doelbewust en efficiënt inzetten.

 

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
8 oktober 2021
Tijd
09.30 - 11.00 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Wegbeheerders
Contactpersoon WOW
Willem de Kock
Willem de Kock
Projectleider Kennisdeling en Samenwerking

Programma

Eric de Kievit, strategisch adviseur bij het Kennisnetwerk Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV) licht de aanleiding tot de SPV en de risicogestuurde aanpak toe. Daarbij behandelt hij onder andere hoe je de risico indicatoren bepaalt en hoe deze vervolgens met slimme technologieën te meten zijn.

Peter Morsink van Royal HaskoningDHV vertelt wat er nu al binnen het beleidsthema Nieuwe Technologieën van SPV speelt om de wegbeheerder verder te helpen in de verkeersveiligheidsopgaven, o.a. middels slimme voertuigen.

Hans Drolenga van Sweco gaat verder in op de toepassing van de risico indicatoren en de bruikbaarheid en geschiktheid van de aanwezige open data.

Over deze reeks

In de periode van oktober 2021 tot en met mei 2022 organiseert Platform WOW samen met o.a. Kennisnetwerk SPV, Smart Mobility Academy een nieuwe reeks praktijkcolleges Smart Mobility. In 2022 vormen de praktijkcolleges tevens de open colleges van Programma “Aan het werk met Veilige, Slimme en Duurzame Mobiliteit." De reeks van Smart Mobility stelt maatschappelijke opgaven centraal, de impact van smart mobility om deze opgaven te bereiken en hoe dit te organiseren. Aan de hand van leerervaringen uit de praktijk, middels een risico gestuurd, integraal en datagedreven manier van werken en benodigde competenties krijgen slimme technische mobiliteitsoplossingen de impact die nodig is.

Experts

Peter Morsink
Peter Morsink
Royal HaskoningDHV
Senior Adviseur slimme mobiliteit en verkeersveiligheid
Eric de Kievit
Eric de Kievit
SPV
Strategisch Adviseur
Hans Drolenga
Hans Drolenga
Sweco
Adviseur Veilige Mobiliteit

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Smart Mobility Academy
SPV