Lunchlezing Bruggen: Innovatief, voorspellend en kostenbesparend onderhoud in de praktijk

Introductie

Samen met Platform Bruggen organiseren we vanaf juli een maandelijks terugkerende lunchlezing. In deze reeks komen innovatieve inzichten en praktijkvoorbeelden aan bod. De eerste lunchlezing op woensdag 7 juli betreft een praktijkcasus: de renovatie van de Stationsdraaibrug te Middelburg.

Praktische informatie

Locatie
Online
Evenementdatum
7 juli 2021
Tijd
12.30 - 13.30 uur
Kosten
Geen
Doelgroep
Beheerders van infrastructurele objecten
Contactpersoon WOW
Jetske Eefting
Programmasecretaris

Programma

Drie sprekers nemen je mee in hun ervaring van innovatief, voorspellend en kostenbesparend onderhoud. Via de chat kun je jouw vragen stellen.

Koen Schipper (RHDHV) licht toe hoe beheer en onderhoud een gedegen aanpak verdient, die zowel veiligheid als een optimale beschikbaarheid van objecten waarborgt. Dat vraagt visie en het nodige denkwerk in het onderhoudsproces. Wat al begint bij de ontwerpfase.

Loek Schipper (Provincie Zeeland) gaat in op Project renovatie Stationsdraaibrug te Middelburg. De oude draaibrug is aan groot onderhoud toe. Naast het houten rijdek, het bewegingswerk en de elektrische installatie vraagt ook de staal- en coatingconstructie om een saneerbeurt.  Naast vervanging worden ook alternatieve oplossingen onderzocht, waaronder een innovatieve reinigingsoplossing.

Tjewei Hu (C Cube) vertelt over die innovatieve methode ontwikkeld om coating degradatie te meten en coating falen te voorspellen waarmee preventief onderhoud mogelijk wordt gemaakt én kosten bespaard.

 

Sprekers

Koen Schipper

Royal Haskoning

Manager Maintenance Management / senior Advisor / specialist Beheer & Onderhoud

Koen Schipper

Tjewei Hu

C-Cube international bv

Business Development Manager

Tjewei Hu

Loek Schipper

Provincie Zeeland

Projectleider

Samenwerkingspartners

Logo Platform WOW
Logo Platform Bruggen
Logo Provincie Zeeland
Logo RoyalHaskoningDHV
Logo C-Cube international bv