Terugkijken: Online lezing duurzaam assetmanagement

Duurzaam moet je durven

Introductie

Durf jij het aan om assetmanager te zijn van de aarde? Op maandag 25 september gaf Hilda Feenstra van Local Matters een lezing bij de Provincie Noord-Holland over het verduurzamen van ons werk en onze assets zoals wegen, fietspaden, bruggen en groenstroken. Lindy Molenkamp van de Provincie Noord-Holland: "Hilda helpt ons om van buiten naar binnen te redeneren wat de duurzaamheidsopgave van ons vraagt."

Je kunt de lezing hieronder terugkijken en de sheets downloaden.

  • Je maakt kennis om vanuit systeembenadering integraal te kijken naar duurzaamheid.
  • Je krijgt inspiratie om hierin een rol te pakken vanuit assetmanagement
  • Je krijgt praktijkvoorbeelden van duurzaam assetmanagement

Kijk de lezing terug (1 uur)

Inhoud

Alles begint bij onze gemeenschappelijke kostbaarste asset: de aarde. Alle andere assets zijn afhankelijk van de aarde. Als die het niet meer doet, dan kunnen de andere ook niet meer hun functie vervullen.

Hilda Feenstra is auteur van het boek ‘Duurzaam zijn moet je durven’ en eigenaar van het bedrijf Local Matters. Hilda is adviseur en trainer op het gebied van duurzame ontwikkeling, en in het bijzonder van duurzaam assetmanagement. Ze neemt ons mee van het grote verhaal van duurzaamheid – durf te weten - tot en met praktijkvoorbeelden – durf te doen. Duurzaamheid is een steeds grotere factor bij alle keuzes die genomen moeten worden bij het beheren, onderhouden en aanleggen van onze assets. Met deze lezing krijg je een idee hoe we met assetmanagement kunnen bijdrage aan onze kostbaarste asset, een leefbare aarde.

Spreker

Hilda Feenstra
Hilda Feenstra
Local Matters
Duurzaamheidsexpert