Terugkijken: Gebruik van de Human Factors Toetsmethodiek

Introductie

Op 2 juli organiseerden we samen met Intergo, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat een online kennissessie over het gebruik van de Human Factors toetmethodiek. Een instrument dat beheerders gezamenlijk ontwikkelden t.b.v. veiligheid op beweegbare objecten. Jouke Rypkema (Intergo) keek terug op de totstandkoming, doorontwikkeling en validatie van de methodiek. Bert Kremer (Provincie Zuid-Holland) en Thido Arts (Rijkswaterstaat) deelden hun ervaringen met het toepassen van de methodiek in de praktijk. Kijk de sessie hieronder terug.

Sprekers

Jouke Rypkema

INTERGO

Human centred design | traffic and infrastructure

Jouke Rypkema

Thido Arts

Rijkswaterstaat

Adviseur Integraal Veiligheidsmanagement VWM

Thido Arts

Bert Kremer

Provincie Zuid-Holland

Hoofd Eenheid Advies Gebruik Assets

Bert Kremer

Samenwerkingspartners

Platform WOW - Water ontmoet Water en Weg ontmoet Weg
Logo Human Safety Academy
Logo Provincie Zuid-Holland
Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Kijk het webinar terug (54 min.)

De resultaten van de Human Factors toets brachten nieuwe inzichten. Ondanks dat objecten al aan alle technische eisen en normen voldeden! De toets maakt nu standaard onderdeel uit van het onderhoudsplan van de provincie. De methodiek helpt ons een uniforme aanpak toe te passen.