Terugkijken: Webinar Ontwerpen en bouwen met IFD

Terugblik

Op 8 april vond het eerste webinar uit de Maand van de IFD plaats. Met Marcel Willemse, Wouter de Vries, Marco de Jong en Erwin Stout verkenden we aan de hand van verschillende technische domeinen hoe het toepassen van IFD-principes een bijdrage kan leveren aan het stroomlijnen van het ontwerpproces.

Tijdens het webinar kwam naar voren dat het standaardiseren van het ontwerpproces, aan de hand van de NTA, mogelijkheden creëert voor innovatie, duurzaamheid, circulariteit èn het ontwerp zelf. De volgende stap is nu dat we er ook echt met zijn allen gebruik van gaan maken. Alleen dan gebruiken we de volle kracht van de NTA en kunnen we het ontwerpproces naar het volgende niveau brengen. 

Ferdinand Eggengoor, docent civiele techniek bij Saxion, was erbij:

"Interessant om te horen hoe standaardisatie ervoor kan zorgen dat er juist meer vrijheid en energie in creativiteit en innovatie van ontwerpen gestoken kan worden."

Heb jij vragen over IFD of wil je het gaan toepassen?

Neem contact op met Alexander Bletsis via alexander.bletsis@noord-holland.nl of 06-15268162.

IFD-nieuwsbrief

Wil je actuele informatie over IFD in je mail ontvangen, zoals onderzoeken, rapporten, evaluaties, community events en projectplannen? Meld je aan voor de IFD-nieuwsbrief.

Sprekers

Marcel Willemse
Marcel Willemse
Provincie Noord-Holland
Senior adviseur constructieve veiligheid kunstwerken
Erwin Stout
Erwin Stout
SPIE Nederland B.V.
Technisch manager business unit Bruggen Sluizen en Gemalen
Marco de Jong
Marco de Jong
Vialis
Manager ontwerp en assetmanagement
Wouter de Vries
Wouter de Vries
Witteveen + Bos
Projectmanager

Maand van de IFD

Komende decennia zijn duizenden bruggen in Nederland toe aan vervanging of renovatie. Dat vraagt om forse investeringen. Bovendien zijn de maatschappelijke en economische gevolgen groot als een brug tijdelijk niet beschikbaar is. Dus is een efficiënte, innovatieve aanpak nodig, die vooral ook duurzaam is. Een oplossing kan zijn IFD: Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen.

Daarom organiseren we samen met ‘IFD in de GWW’ we ‘De maand van IFD in GWW’ met twee webinars en een symposium. Dit eerste webinar gaat over Ontwerpen en Bouwen met IFD. 

Kijk het webinar terug (1 uur en 15 min)

Organisatoren

Platform WOW
IFD in de GWW
Kennisplatform CROW
De Bouwcampus
De Bouwagenda
Provincie Noord-Holland
Platform Bruggen
Maand van de IFD in de GWW
Terugkijken: webinar Aanbesteden en beheren met IFD