Terugkijken: online kennissessie AI & assetmanagement

Terugblik

Samen met CROW organiseerden we op 26 maart een online kennissessie over AI & assetmanagement. We gaven aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden inzicht in hoe je AI kunt toepassen. Onderaan deze pagina kun je het college terugkijken.

  • Joost Stenfert van HKV liet zien hoe je met behulp van Machine Learning en Data Science van data naar informatie gaat.
  • Ariea Vermeulen vertelde hoe Rijkswaterstaat een combinatie van dronebeelden en Machine Learning heeft toegepast op kunstwerken voor een verbeterde inspectie. Aan de hand hiervan schreef zij een handleiding die meer inzicht geeft in de levenscyclus van Data Science projecten.
  • Stijn van Balen werkt in het RWS Datalab mee aan AI-projecten. Hij lichtte verschillende voorbeelden toe, onder andere de toepassing van AI bij vitale assets en hoe je met satelietbeelden het wegenbestand up-to-date krijgt.

Vragen naar aanleiding van dit college?

Neem dan contact op met een van de sprekers:

Sprekers

Stijn van Balen
Stijn van Balen
Rijkswaterstaat
Product Owner CRONUS
Joost Stenfert
Joost Stenfert
HKV lijn in water
Flood risk consultant
Ariea Vermeulen
Ariea Vermeulen
Rijkswaterstaat
Coördinator drones
Johan van Eyk
Johan van Eyk
Rijkswaterstaat
Projectmanager

Samenwerkingspartners

Platform WOW
Kennisplatform CROW

Kijk de kennissessie terug (1,5 uur)